Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Futbalisti MŠK Žilina remizovali 2:2 v zápase s Liptovským Mikulášom

Na snímke uprostred kapitán Jakub Paur (Žilina) a Dávid Krčík (Liptovský Mikuláš) bojujú o loptu v zápase 15. kola Fortuna ligy MŠK Žilina - MFK Tatran Liptovský Mikuláš v Žiline v sobotu 20. novembra 2021. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Prvou peknou akciou sa blysli hostia, keď Bartoš našiel prihrávkou do behu Pinteho, ktorý loptu posunul lepšie postavenému Stašovi.

Žilina 20. novembra (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina iba remizovali v dueli 15. kola Fortuna ligy doma s Liptovským Mikulášom 2:2, keď prišli v závere o dvojgólový náskok. V nadstavenom čase druhého polčasu vyrovnal hráč Liptovského Mikuláša David Krčík.

MŠK Žilina - Tatran Liptovský Mikuláš 2:2 (2:0)
Góly: 6. Bičachčjan, 44. Minárik - 81. Bartoš, 90.+2 D. Krčík. Rozhodovali: Dohál – Halíček, Zemko, ŽK: Slebodník, Jánošík, Paur – D. Krčík, 505 divákov.

Žilina: Petráš – B. Anang, Kopas, Minárik, Sluka – Bičachčjan, Fazlagič, Slebodník – Jánošík, Paur, Ďuriš

Liptovský Mikuláš: Sváček – D. Krčík, Janec, Voško – A. Krčík, Staš, Václavik, Gerát, Pinte – Káčerík, Bartoš



Prvou peknou akciou sa blysli hostia, keď Bartoš našiel prihrávkou do behu Pinteho, ktorý loptu posunul lepšie postavenému Stašovi. Staš vystrelil, ale z dobrej pozície minul pravú tyč Petrášovej bránky. Domáci sa zobudili po polhodine hry, keď sa najprv do veľkej šance dostal Anang, keď našiel prihrávkou z pravej strany Slebodníka, ktorý však bránu Sváčeka minul. Žilina sa nakoniec dočkala v 36. minúte, keď Kopas z priameho kopu našiel prihrávkou Bičachčjana, ktorý premenil z veľkej vzdialenosti - 1:0. Druhý gól padol tesne pred odchodom do šatní, keď Bičachčjan z rohového kopu posadil loptu na hlavu Minárika, ktorý ju poslal k pravej tyči.

Krátko po začiatku druhého polčasu to mohlo byť nebezpečnej strele Ďuriša už tri nula, no tím podržal Sváček. Domáci nevyužili ani ďalšie dve šance v priebehu nasledujúcich desiatich minút. Bartoš v 81. minúte nepremenil penaltu, ktorú rozhodca nariadil po ruke Kopasa, ale z dorážky znížil na 1:2. Hostia nakoniec vyrovnali v druhej minúte nadstaveného času. Akciu začal brankár Sváček, keď prihrávkou z polovice ihriska našiel Bartoša na ľavej strane. Ten poslal center priamo pre Dávida Krčíka, ktorý si hlavou otvoril strelecké skóre vo Fortuna lige.

Hlasy trénerov:

Peter Černák, tréner Žiliny: "Zápas sa mi hodnotí veľmi ťažko. Mali sme dobrý začiatok a veľa príležitostí, no v druhom polčase sa nám nepodarilo zavrieť zápas tretím gólom. Mali sme vyhrať a veľmi nás mrzí, že to tak nie je."

Marek Petruš, tréner Liptovského Mikuláša: "Teším sa z výsledku, ale aj z výkonu, ktorý moje mužstvo podalo. Žilina mala veľkú kvalitu, škoda gólov po štandardných situáciách. V šatni som hráčom povedal, aby nevešali hlavu a pokúsili sa o kontaktný gól, ktorý by súpera dostal pod tlak, čo sa nakoniec podarilo."