Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Futbalisti Prešova vrátili Trenčínu prehru z jesene, zvíťazili 1:0

Trenčania sa tešia po góle v zápase AS Trenčín - 1.FC Tatran Prešov počas 10. kola futbalovej Corgoň ligy, 24. septembra 2011 v Trenčíne.Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V sobotu sa hrali tri zápasy 21. kola futbalovej Corgoň ligy.

Prešov 10. marca (TASR) - Prešov mal Trenčínu čo vracať, keď na jeseň prehral na jeho ihrisku 0:4. V prvom polčase predviedli obe mužstvá solídne výkony a diváci videli niekoľko šancí, ale iba z jednej padol gól. Hneď v 3. minúte napálil loptu zblízka do nôh domáceho brankára Diviša hosťujúci Peltier. Z protiútoku mieril Zošák nepresne, navyše jeho strele chýbala prudkosť a razancia. V 9. min sa Kolbas po druhom domácom rohu ocitol vo vyloženej šanci, no Volešák zblízka jeho strelu vyrazil. V 11. min sa Prešov dočkal gólu, jeho autorom bol zblízka Katona. Na opačnom konci mal vyrovnanie na kopačke Peltier, no namieril iba do Diviša. Potom Prešovčan Katona zo 16 metrov vypálil parádne z voleja, ale iba tesne nad. V 41. min zachránila Diviša po strele Depetrisa ľavá žrď. V druhom polčase diváci už gól nevideli. Hostia síce s pribúdajúcimi minútami prevzali iniciatívu, no ich šance do kategórie vyložených zaradiť nemožno. Na konci ich akcií síce boli Salinas a neskôr aj Depetris, lenže koncovka týchto hráčov nebola presná.

1. FC Tatran Prešov - AS Trenčín 1:0 (1:0) Góly: 11. Katona. Rozhodca: Vnuk, ŽK: Guba, Papaj - Holúbek, Čogley, 1830 divákov.

Zostavy a striedania:1. FC Tatran Prešov: J. Diviš - Kolbas, Štetina, Krajník, Krob - Petráš - Papaj, Katona, Zošák, Macko - Guba (51. Beglaryan, 87. Dolný za Beglaryana)

AS Trenčín: Volešák - Čogley, Godál, Kleščík, Holúbek (60. Radovanovič)- Baez (60. Štefánik) - Peltier, Horváth, Salinas (84. Hlohovský), Mazan - Depetris

Sergij Kovalec, tréner Prešova: "Hrali sme proti kvalitnému súperovi motivovať hráčov bolo po sérii deviatich stretnutí bez víťazstva dosť ťažké. Nakoniec sa nám to všetkým podarilo. Svojim zverencom za to ďakujem, dali do hry srdce, čo bolo na trávniku vidieť. V druhom polčase sme prenechali iniciatívu hosťom, no vďaka disciplíne vzadu sme ubránili najtesnejšie víťazstvo." Adrián Guľa, tréner Trenčína:"Bol to rušný zápas, ak by premenil hneď na začiatku svoju šancu Peltier, mohol sa vyvíjať aj inak. Veľká škoda tiež smolného momentu, keď sme v závere prvého polčasu trafili do žrde. Po výmene strán sme boli lepší, lenže v pokutovom území nám chýbal dôraz. Prešov vyhral so šťastím, ale aj také zápasy bývajú."ViOn Zlaté Moravce - Dukla Banská Bystrica 1:0 (1:0)
Na archívnej snímke z 23. septembra 2011 sprava brankár Zlatých Moraviec Martin Kuciak, záložník Peter Orávik a stredopoliar Banskej Bystrice Branislav Ľupták .
Foto: TASR/Dušan Hein


Od úvodnej minúty sa hral obojstranne ofenzívne ladený futbal. Už v 2. min mali domáci výhodu priameho voľného kopu, Hruška spätnou prihrávkou vyzval na strelu Babica, ale jeho delovka neprešla až k Belicovi. V 10. min Pavlenda našiel Babica, ten posadil center na hlavu Bernátha, ktorý svojim premiérovým gólom v drese ViOnu otvoril gólový účet zápasu. V 20. min Pavlovičova prudká strela z 25 m tesne minula Belicovu bránu. Po polhodine hry Pančíkov center Hučko hlavou poslal len do náručia Kuciaka. V 36. min mohlo byť vyrovnané, ale Hlinkovu prudkú strelu spoza šestnástky Kuciak v poslednej chvíli odvrátil na rohový kop. Záver prvého polčasu patril Dukle, ale vážnejšiu streleckú príležitosť si hostia nevypracovali. Po zmene strán začali domáci aktívnejšie a už v 46. min ponúkol Hruška streleckú príležitosť striedajúcemu Hodekovi, ktorý z hranice malého vápna netrafil bránu hostí. Vzápätí si obaja aktéri úlohy vymenili, ale ani Hruška nemal presnú mušku. V 48. min prišla rýchla kontra domácich, Paur vysunul Husára, ten však v koncovke pridlho váhal. V 66. min po faule Majerníka na Matúša v šestnástke mala Dukla výhodu pokutového kopu. Hlinka však z bieleho bodu napálil loptu len do žrde Kuciakovej brány. Z následného protiútoku Orávik sám zoči-voči Belicovi trafil len brankára Dukly. V 78. min Brašeňov center našiel v šestnástke Matúša, jeho hlavičke do protipohybu Kuciaka chýbali centimetre. Od tohto momentu sa hra prelievala z jednej strany na druhú, ale zakončenie chýbalo. V závere sa hostia snažili o vyrovnanie, ale domáci si tesné víťazstvo už ustrážili.

Gól: 10. Bernáth. Rozhodoval: Matúš, ŽK: pavlenda, Majerník, Orávik - Matúš, Považanec, Vajda. 1530 divákov.

Zostavy a striedania:ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Pavlenda, Pavlovič, Majerník, Chren - Babic, Paur (86. Brčák), Hruška, Husár - Candrák (31. Orávik), Bernáth (46. Hodek)

FK Dukla Banská Bystrica: Belic - Pančík, Gyombér, Vajda, Savič (73. Kuzma) - Brašeň, Považanec (79. Augustín), Hlinka, Hučko - Slančík (60. Laksik), Matúš

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u:"Dnes sme mali dobrý vstup do zápasu, keďže sme dali rýchly gól. Po polčase bola Dukla lepšia, behavejšia, nepremenila pokutový kop. V Trnave sme hrali lepšie ako dnes a nakoniec sme v závere nešťastne prehrali. Futbal je už taký. Dnes sme vďačný za tri body."Štefan Zaťko, tréner Banskej Bystrice: "Keď nedáme gól, nemôžme vyhrať. Tým je povedané všetko."

DAC 1904 Dunajská Streda - FK Senica 0:1 (0:0)



Domáci pohrozili hneď v úvodnej minúte, keď Kordičova strela len tesne minula horný roh senickej brány. Na opačnej strane po rohovom kope minula lopta cieľ po hlavičke Diarrassouba. Obe mužstvá hrali v rýchlom tempe, hostia využívali svoju výškovú prevahu, nakopávali loptu do pokutového územia a neraz bolo pred dunajskostredskou bránou horúco. Domáci udržiavali so Seničanmi tempo, nebol zreteľný priepastný rozdiel medzi postavením oboch tímov v tabuľke. Hostia napriek tomu pôsobili kompaktnejším dojmom a mali vo svojom strede viac individualít. V druhom polčase Seničania zvýšili svoju aktivitu a pri strele Kóňu a nožničkách Križka sa vyznamenal brankár Kučera. V 73. min stŕpli domáci diváci, keď Divišova strela trafila tyč dunajskostredskej brány. V 79. min si na center po rohovom kope najvyššie vyskočil hosťujúci Gajdošík a otvoril skóre zápasu. Hostia mohli svoje víťazstvo prikrášliť v závere zápasu, ale brankár Kučera zneškodnil hlavičku Strnada.

Gól: 79. Gajdošík. Rozhodoval: Horváth, ŽK: Prodanovič, Laštovka, Kabele - Kalabiška, Diarrassouba, Gajdošík. 1897 divákov.

Zostavy a striedania:DAC 1904 Dunajská Streda: Kučera - Laštovka, Marcin, Prodanovič, Urbánek (66. Matúš) - Nikolič, Lénárth (74. Hanták), Boya, Kabele (85. Csölle) - Kordič, Delarge

FK Senica: Bolek - Štepanovský, Gorosito, Gajdošík, Leal - Križko (71. Strnad), Kóňa, Černý (90. Wilaars) - Diviš, Kalabiška - Diarrassouba (46. Blackburn).