Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Futbalisti Skalice zdolali Trenčín, Ružomberok zase Zlaté Moravce

Ilustračné foto. Foto: TASR

Oba zápasy skončili zhodne 2:0 pre domácich.

Skalica 18. marca (TASR) - Futbalisti MFK Skalica zvíťazili v sobotňajšom zápase 2. kola skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige nad Trenčínom 2:0. Domáci išli do vedenia už v 13. minúte gólom Yanna Michaela Yaoa a ich náskok zvýšil po polhodine hry Roman Haša.

Hostia mohli vyrovnať v 20. minúte, no hlavička Njegoša Kupusoviča išla tesne vedľa. Strelec prvého gólu Yao mal väčšiu šancu hneď po prestávke, hostí však podržal brankár Vozinha. Tréner Trenčanov Marián Zimen sa krátko na to pokúsil oživiť hru svojho dvojitým striedaním, no ďalšie góly už nepadli. Skalica tak poskočila na deviate miesto pred Zlaté Moravce, ktoré prehrali v Ružomberku 0:2. Trenčínu patrí priebežne jedenáste miesto, ktoré znamená baráž.

FL - skupina o udržanie, 2. kolo:

MFK Skalica - AS Trenčín 2:0 (2:0)

Góly: 13. Yao, 32. Haša. Rozhodovali: Kráľovič – Poláček, Košecký, ŽK: Nagy - Okunola

Skalica: Junas (71. Šemrinec) - Rudzan (76. Černek), Hurtado, Blažek, Krčík - Yao, Fábry (55. Vlasko), Morong, Hollý, Nagy - Haša


Trenčín: Vozinha - Mičuda (54. Azango), Bagin, Stojsavljevič, Kozlovský - Bainovič (75. Okunola), Hollý, Gajdoš - Kmeť, Kupusovič (54. Oladoye), Soares (83. Praženka)

Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v sobotňajšom zápase 2. kola skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige nad Zlatými Moravcami 2:0. Úspešní strelci boli Tomáš Bobček a Štefan Gerec.

Domáce úsilie o gól bolo odmenené v 55. minúte, keď Bobček pohotovo pravačkou rozvlnil sieť. Marek Zsigmund potiahol v 68. minúte ružomberskú akciu po ľavom krídle a nabiehajúci Štefan Gerec sa presadil prudkou strelou. "Ruža" tak vyhrala aj druhé stretnutie v nadstavbovej časti a na šiestom mieste má pred Michalovcami pohodlný deväťbodový náskok. Zlaté Moravce sú desiate, od zostupových pozícií ich delí jeden bod.

MFK Ružomberok - FC ViOn Zlaté Moravce 2:0 (0:0)

Góly: 55. Bobček, 68. Gerec. Rozhodovali: Ochotnický – Pozor, Vorel, ŽK: Selecký - Čonka, 740 divákov

Ružomberok: Frühwald - Fabiš (46. Madleňák), Maslo, Mojžiš, Selecký – Domonkos, Zsigmund – Gerec (81. Mrva), Chrien (74. Luterán), Macejko (46. Boďa) – Bobček (81. Šefčík)

Zlaté Moravce: Lukáč – Suľa (69. Havryliuk), Toml, Pintér, Čonka – Múdry (75. Čerepkai), Duga – Almeida, Brenkus (60. Ďubek), Mondek (60. Pinte) – Ikugar (75. Sloboda)


Peter Struhár, Ružomberok: "Naše víťazstvo sa nerodilo ľahko. Mali sme nejaké šance aj v prvom polčase, dve po štandardnej situácii. Nebol som však spokojný, ako sme riešili prechody a neboli sme ochotní nabiehať do voľných priestorov. Takto si Zlaté Moravce vedeli dané situácie odkontrolovať. Ťažšie sme sa presadzovali, ako sme si predstavovali. Potom sme vystriedali a trochu sme to aj preskupili. Tým sa obraz hry zmenil. Kým v prvom polčase Bobček zle riešil niektoré situácie, v druhom dal krásny gól, po prihrávke Bóďu. Na to prišiel rýchly prechod a dali sme na 2:0."

Ivan Galád, Zlaté Moravce: "Čakali sme, ako mužstvo zareaguje po prekvapivej domácej prehre s Michalovcami. Nevyšlo to podľa našich predstáv. Sme v takej náročnejšej fáze sezóny. Domáci vyhrali zaslúžene. Kľúčovým momentom zápasu bola jednoduchá situácia, keď útočník zobral loptu nášmu obrancovi a dá gól. Čiže situácia z našej strany pred prvým inkasovaným gólom."


Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v sobotňajšom zápase 2. kola skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige s Liptovským Mikulášom 0:0. Hostia tak získali prvý bod od novembra a ukončili sériu šiestich ligových prehier za sebou.

K jedinej vážnejšej akcii došlo v 26. minúte, keď rozvlnil sieť hostí Kristi Qose. VAR však odhalil, že albánsky stredopoliar bol v ofsajde. Michalovce zostali na ôsmom mieste za Ružomberkom, no Skalica sa po triumfe nad Trenčínom (2:0) dotiahla na rozdiel dvoch bodov. Liptáci zostávajú na poslednom mieste. Na hranicu pásma zostupu im chýba už trinásť bodov.

MFK Zemplín Michalovce - Tatran Liptovský Mikuláš 0:0

Rozhodovali: Gemzický – Jánošík, Pacák – Ihring ŽK: Pena, Njie - Tumma, Polaček

Michalovce: Száraz - Magda, Marjanovič, Volanakis, Kotula - Pena (46. Slebodník), Njie (82. Begala), Qose (61. Adekunle) - Žofčák (61. Vaško), Kanu, Jánošík (82. Petrík)

Liptovský Mikuláš: Polaček - Popovič, Bedecs, Tumma, Župa - Gerát, Bartoš, Václavik (90.+3. Pavišič) - Laura (68. Voško), Dedič (46. Jendrišek), Nečas (46. Gaži)