Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Futbalisti Skalice zvíťazili na štadióne Podbrezovej

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Úspechu v najvyššej slovenskej súťaži sa dočkali po siedmich zápasoch, v ktorých trikrát remizovali a štyrikrát prehrali.

Podbrezová 29. októbra (TASR) - Futbalisti MFK Skalica zvíťazili v sobotnom stretnutí 16. kola Fortuna ligy na štadióne FK Železiarne Podbrezová 2:0. Úspechu v najvyššej slovenskej súťaži sa dočkali po siedmich zápasoch, v ktorých trikrát remizovali a štyrikrát prehrali. Domáci prehrali druhýkrát za sebou a po piaty raz v predchádzajúcich šiestich ligových vystúpeniach.

Fortuna liga - 16. kolo:

FK Železiarne Podbrezová - MFK Skalica 0:2 (0:1)

Góly: 38. Vlasko, 90.+3 Haša. ŽK: Kováčik, Kukoľ - Potoma, Haša. Rozhodovali: Ziemba - Pozor, Hancko

Podbrezová: Ludha - Bartoš, Bakaľa, Grešák (77. Vasil) - Kováčik, Grendel (66. Pavúk), Paraj, Ďatko - Cobnan, Breznaník (46. Oravec) - Kuzma (66. Kukoľ)

Skalica: Junas - Čögley, Blažek, Podhorin, Černek - Vlasko (67. Potoma), Nagy, Fábry - Mihalík (58. Baumgartner), Yao (77. Haša), Václav


Futbalisti AS Trenčín remizovali v sobotnom zápase 16. kola Fortuna ligy s MFK Ružomberok 0:0. Liptáci si pripísali tretí nerozhodný výsledok v sérii a s ôsmimi remízami ich majú na konte najviac v súťaži.

Duel poznačila červená karta, ktorú dostal už v 9. minúte útočník Trenčína Chinonso Emeka po druhej žltej. Tú prvú pritom videl iba minútu predtým taktiež za faul.

AS Trenčín - MFK Ružomberok 0:0

ŽK: Kukučka, Emeka, Rabiu, Lavrinčík - Kelemen, ČK: 9. Emeka (Trenčín) po 2. ŽK. Rozhodovali: Marhefka - Kmec, Vass

Trenčín: Kukučka - Yem, Stojsavljevič, Pires, Kozlovský - Bainovič (83. Ďuriška), Lavrinčík, Rabiu (76. Hollý) - Kmeť (76. Kupusovič), Emeka, Soares (91. Gajdoš)

Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, J. Maslo, Mojžiš, Madleňák – Gerec, Chrien (59. Kelemen), Zsigmund (21. Luterán), Lichý, Regáli - T. Bobček (59. Tučný)


hlasy po zápase (zdroj: ÚLK):

Marián Zimen, tréner Trenčína: "Zápas bol pre nás špecifický, pretože bol ovplyvnený červenou kartou, ktorú sme dostali. Tým pádom nebol zápas taký otvorený, ako by sme chceli. Čo ma však veľmi teší, je, že mužstvo ukázalo brutálny charakter, systémovosť... Čo ma však teší ešte viac, že do poslednej minúty sme túžili po víťazstve. Bod musíme dnes akceptovať, ideme ďalej."

Peter Struhár, tréner Ružomberka: "Dnes sme šli do Trenčína s tým, že tu chceme získať všetky tri body. Priebeh zápasu ukazoval, že sa nám to môže podariť. Našou aktívnou hrou sme si zaslúžili ísť do početnej prevahy. Trenčín dostal červenú kartu zaslúžene. Potom som však čakal, že si vytvoríme väčší tlak na to, aby sme strelili gól. Máme problém s efektivitou, čo sa potvrdilo aj dnes. Bod je pre nás dnes málo."