Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Futbalisti Slavie Praha remizovali na trávniku Feyenoordu Rotterdam

Na snímke dole hráč Slavie Yira Sor oslavuje gól so spoluhráčmi, druhý zľava slovenský útočník Ivan Schranz v prvom zápase štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy vo futbale Feyenoord Rotterdam - Slavia Praha v holandskom Rotterdame vo štvrtok 7. apríla 2022. Foto: FOTO TASR/AP

Zápas sa skončil 3:3.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Futbalisti Slavie Praha v zostave so slovenským reprezentantom Ivanom Schranzom remizovali v prvom zápase štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy na trávniku Feyenoordu Rotterdam 3:3, hoci dvakrát prehrávali. Odveta v Edene je na programe 14. apríla. Postupujúci narazí v semifinále na víťaza dvojzápasu medzi Olympique Marseille a PAOK Solún, v prvom štvrťfinálovom meraní síl uspel francúzsky tím doma 2:1.

Do zápasu so Slaviou vstúpil lepšie holandský tím, s ktorým mali "zošívaní" dvakrát do činenia už v skupinovej fáze a ani raz ho nedokázali zdolať. V 10. minúte išli domáci po rohu súpera do rýchleho protiútoku, Sinisterra si zľava naviedol loptu na strelu a pri bližšej žrdi prekvapil brankára Kolářa. Náskok mohol zvýšiť Kökcü, ktorému prekazilo radosť z gólu brvno. Feyenoord bol v prvom polčase aktívnejší, no v 41. minúte inkasoval. Olayinka na dvakrát pretlačil loptu cez Marciana a hoci sa domáci dožadovali odpískania ofsajdu, turecký rozhodca Meler gól uznal.

Krátko po zmene strán Kolář vytlačil loptu na roh po nebezpečnej strele Tila. Hráči českého šampióna však boli domácim minimálne vyrovnaným súperom a v 67. minúte sa im podarilo umlčať tribúny štadióna De Kuip. Schranz našiel centrom Sora a Nigérijčan z tesnej blízkosti prekonal brankára Feyenoordu - 1:2. Domáci vrhli sily do útoku a podarilo sa im otočiť skóre. V 74. minúte vyrovnal Senesi a v 86. minúte Kolář trochu podcenil priamy kop Kökcüa - 3:2. Posledné slovo však patrilo hosťom, ktorí vyrovnali v poslednej minúte nadstaveného času. Po rohu Baha vypálil z druhej vlny Sor, loptu zastavil Traore a pätičkou ju poslal okolo Marciana do siete - 3:3.

V zápase Leicester City - PSV Eindhoven, ktorý viedol slovenský rozhodca Ivan Kružliak, gól nepadol. V ďalšom stretnutí AS Rím nezvládol úlohu favorita a na trávniku nórskeho debutanta vo štvrťfinálovej fáze európskych pohárov FK Bodö/Glimt prehral 1:2. O triumfe domácich rozhodol v 89. minúte Vetlesen.


prvý zápas štvrťfinále EKL 2021/2022:

Olympique Marseille - PAOK Solún 2:1 (2:0)

Góly: 13. Gerson, 45. Payet - 48. El Kaddouri. ČK: 90.+4 Gerson (Marseille). Rozhodoval: Marciniak (Poľ.)



FK Bodö/Glimt - AS Rím 2:1 (0:1)

Góly: 56. Saltnes, 89. Vetlesen - 43. Pellegrini. Rozhodoval: Gözübüyük (Hol.)



Leicester City - PSV Eindhoven 0:0

Rozhodoval: KRUŽLIAK (SR)


Feyenoord Rotterdam - Slavia Praha 3:3 (1:1)

Góly: 10. Sinisterra, 74. Senesi, 86. Kökcü - 41. Olayinka, 67. Sor, 90.+5 Traore. Rozhodoval: Meler (Tur.)

/I. Schranz (Slavia) odohral celý zápas + ŽK/