Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali vysoko na pôde Podbrezovej

Na snímke zľava César Blackman (Slovan) a Matej Grešák (Podbrezová) bojujú o loptu počas zápasu 17. kola Niké ligy FK Železiarne Podbrezová - ŠK Slovan Bratislava v Podbrezovej 9. decembra 2023. Foto: FOTO TASR - Ján Krošlák

Hrali sa zápasy 17. kola Niké ligy.

Podbezová 9. decembra (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v 17. kole Niké ligy na pôde Podbrezovej 6:0 a upevnili si vedenie v tabuľke. V mrazivom počasí na kvalitne pripravenom trávniku rozhodli o svojom triumfe už v prvom polčase, v ktorom vsietili štyri góly. Slovan natiahol sériu bez prehry v najvyššej slovenskej súťaži na číslo 12, Železiari zostávajú na štvrtej pozícii.

Domáci začali aktívne, ale góly strieľali hostia. Postaral sa o to najmä Čavrič, keď najprv poslal finálnu prihrávku Pauschekovi, ktorý pri žrdi iba umiestnil loptu a potom druhý gól sám dal vo vyloženej šanci pred bránkou po vysunutí Barseghjanom. V 18. minúte. bolo 0:2. Barseghjan mal prsty aj v treťom góle v 25. minúte, keď uličkou vysunul Blackmana a ten presne mieril k bližšej žrdi. Po pol hodine po faule na Čavriča premenil Barseghjan penaltu, takže polčasový stav 0:4 predznamenal konečný rezultát.

Po zmene strán sa Čavrič postaral aj o piaty gól, keď po faule na neho premenil druhú penaltu v zápase. A mohol zaznamenať i hetrik, ak by využil únik a zakončil ho strelou do prázdnej bránky. Nestalo sa tak, no mrzieť ho to nemuselo, pretože poistku pridal v 84. minúte po žrdi Toliča z dorážky D. Strelec - 0:6.

FK Železiarne Podbrezová - ŠK Slovan Bratislava 0:6 (0:4)

Góly: 18. a 51. Čavrič (druhý z 11 m), 15. Pauschek, 25. Blackman, 31. Barseghjan (z 11 m), 84. Strelec. Rozhodovali: Dohál – Štrbo, Košecký. Ž: Assinor – Kankava, 1746 divákov

FK Železiarne Podbrezová: Ludha – Oravec, Bakaľa (65. Talakov), Grešák – Kováčik, Bajo, Paraj, Blahút (77. Špyrka) – Ridwan (37. Ďatko), Kuzma (37. Kabongo), Galčík (37. Assinor)

ŠK Slovan Bratislava: Borjan – Bajrić (72. Zmrhal), Kašia, Wimmer – Blackman, Kucka (82. Lichý), Kankava, Savvidis (78. Sharani), Pauschek – Čavrić (78. Strelec), Barseghjan (72. Tolić)


Vladimír Weiss st., tréner Slovana:Keď vyhráte vonku s ťažkým súperom ako je Podbrezová a ešte k tomu takýmto rozdielom, tak musíte byť spokojný i šťastný. A to aj som, pretože sme podali koncentrovaný výkon, boli sme veľmi disciplinovaní, dobre sme sa pripravili na kvalitného súpera počas týždňa. Hrali sme aj takticky dobre, malo to hlavu aj pätu. Ukázali sme kvalitu. Bol to náš najlepší zápas pod mojím vedením vonku. Nie je ľahké vyhrať v Podbrezovej takto vysoko. Mám čistú a triezvu hlavu, mám radosť z tohto výkonu. Cez polčas som hráčom povedal, že ak to uhráme bez inkasovaného gólu, tak platím večeru. Moji zverenci tak mali motiváciu, aj z tohto pohľadu som rád. Boli sme nebezpeční vpredu, mali sme fantastické nábehy za obranu súpera a domácich sme prakticky nepustili do vyloženej šance. Môžem to hodnotiť iba pozitívne“.

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: Bol to pre nás najdôležitejší zápas v sezóne, ale na ihrisku to vyzeralo obrátene. Súper nás prevýšil vo všetkých veciach. Mali sme veľmi veľa nedostatkov v hre a Slovan to využil. Výsledok zodpovedá dianiu na ihrisku. Nie som schopný takto krátko po skončení zápasu porozumieť tejto anomálii z našej strany, môžem iba pogratulovať súperovi, ktorý bol vo všetkom lepší. My sme nemali zbrane na to, aby sme silnému súperovi konkurovali.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v sobotňajšom zápase Niké ligy s MFK Skalica 1:1. Ani v 17. kole sa nedočkali prvého víťazstva v sezóne a na predposlednom 11. mieste tabuľky majú naďalej dvojbodový náskok pred posledným FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble. Skaličania sa na priebežnej 8. priečke bodovo vyrovnali Ružomberku, no ten v nedeľu čakal domáci zápas s Banskou Bystricou.

Hostia išli do vedenia v 6. minúte po štandardnej situácii. Domáci hráči na ňu nezareagovali ideálne a z ich nedorozumenia vyťažil Nagy - 0:1. Michalovčania vyrovnali v 28. minúte, keď sa Marcin dostal k strele zvnútra šestnástky - 1:1.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Skalica 1:1 (1:1)

Góly: 28. Marcin - 6. Nagy. Rozhodovali: Kružliak - Roszbeck, Jánošík, ŽK: Danko, Vaško, Volanakis - Dani Alves

Michalovce: Frelih - Šimko, Jeřábek, Volanakis, Bahi (46. Magda) - Vaško (73. Bednár) - Jánošík (46. Pavúk), Danko, Šimamura (84. Musák) - Marcin, Van Kessel (60. Karasjuk)

Skalica: Junas - Krčík, Ranko, Podhorin, Rudzan - Nagy, Hollý (82. Mášik) - Morong, Dani Alves (64. Matejov), Haša - Smékal (82. Spehar)


Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble remizovali v sobotňajšom zápase 17. kola Niké ligy s FC Košice 1:1 Zostali na poslednom 12. mieste tabuľky a naďalej čakajú na prvé víťazstvo v ročníku. Remízou s nováčikom ukončili päťzápasovú sériu prehier. Pre ViOn to bol jubilejný 500. zápas v najvyššej slovenskej súťaži. Košičania sú s 11 bodmi na priebežnom 10. mieste.

Do vedenia išli hostia, keď sa Medved v 5. minúte dostal za obranu ViOnu po Faškovej prihrávke a zblízka prekonal Knoblocha - 0:1. O vyrovnanie sa v 33. minúte postaral Švec, ktorý po ľavom krídle vnikol do šestnástky a strelou cez Fabiša prekvapil brankára Kiru.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FC Košice 1:1 (1:1)

Góly: 33. Švec - 5. Medved. Rozhodovali: Očenáš - Hancko, Kuba, ŽK: Gono, Stareček, 609 divákov

Zlaté Moravce-Vráble: Knobloch - Suľa, Majdan, Nagy, Stareček - Duga, Gono (62. Brenkus) - Mondek (70. Mijič), Hodúr (62. Čerepkai), Švec (81. Nsumoh) - Balaj

Košice: Kira - Golikov (65. Petrák), Fabiš, Jonec, Šindelář, Mizerák - Gallovič, Greššák (85. Liener), Qose (78. Sovič) - Faško, Medved


Michal. Hipp, tréner Fc. Vion: Celý týždeň sa u nás niesol s takým imperatívom , že konečne chceme vyhrať. Dostávame lacné góly, či v Dunajskej po aute, doma so Žilinou a dnes opäť hneď v úvode stretnutia čo s nami samozrejme otriaslo. Vypracovali sme si nejaké šance, dali sme krásny gól a boli tam ešte nejaké možnosti, ale tie mal aj super. Cez polčas som musel zvýšiť hlas. Musíme hrať s tými hráčmi ktorých máme k dispozícii. Minulý týždeň to bol Hodur, dnes debutoval Starecek, hodil som ho do vody a myslím si že celkom dobre zapadol. Pred dvomi dňami som si myslel, že na tomto teréne sa hrať nebude, ale klobúk dole pred ľuďmi, ktorí na tom ihrisku urobili prakticky nemožné.

Ján Kozak, tréner FC Košice: Do Moraviec sme išli s istým zámerom, cieľom bolo získať nejaké body. Pomohol nám rýchly gól, mohli sme pridať aj druhý. Naopak prišla kontra domácich a vyrovnávajúci gól. Hrať na takomto teréne je náročné, ale dalo sa. Je rok 2023, prišlo rozhodnutie hrať, tak sa hralo. Nakoniec bod berieme a odchádzame spokojný.