Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v Banskej Bystrici

Na snímke zľava Kenan Bajrič (Bratislava) a Róbert Polievka (Banská Bystrica) počas zápasu 13. kola futbalovej Niké ligy MFK Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava 4. novembra 2023 v Banskej Bystrici. Foto: FOTO TASR - Ján Krošlák

Hrali sa zápasy 13. kola Niké ligy.

Banská Bystrica 4. novembra (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 13. kola Niké ligy na ihrisku Dukly Banská Bystrica 4:1 a pripísali si ôsmu ligovú výhru v rade. Výraznou mierou k nej prispel Dávid Strelec, ktorý na prvé dva góly prihral a tretí sám dal. Blysol sa aj striedajúci dvojgólový Nino Marcelli. Slovan vedie tabuľku so sedembodovým náskokom pred druhou Žilinou, ktorá svoj zápas 13. kola odohrá v nedeľu proti Podbrezovej. Hráči spod Urpína nevyhrali tretí zápas za sebou, pričom doma zvíťazili doposiaľ iba raz - 18. augusta nad Skalicou.

Do vedenia išli domáci v 10. minúte, keď po rohu na krátko hostia neodvrátili loptu do bezpečia a do siete ju po centri Polievku na zadnej žrdi poslal Uhrinčať. Potom v šestnástke Kašia zastavil Polievku v šanci, pričom netrafil loptu, ale píšťalka Glovu zostala i napriek protestom nemá. Krátko na to na opačnej strane Strelec prešiel po ľavej strane pokutového územia ako nôž maslom, naservíroval loptu pred bránu voľnému Čavričovi a ten sa nemýlil. Na začiatku druhého polčasu navrátilca do zostavy Weissa ml. vystriedal Marcelli a hneď dal aj gól, keď po akcii na jeden dotyk namieril v strede šestnástky z prvej priamo k žrdi. V 55. minúte bolo 1:3 po prieniku Čavriča, keď zrazenú loptu Uhrinčaťom poslal pri pravej žrdi pätičkou odzadu efektne do brány Strelec. V závere Slovan poistil výhru Marcellim, ktorý z 15 m napriahol presne k žrdi.

Niké liga - 13. kolo:

MFK Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava 1:4 (1:1)

Góly: 10. Uhrinčať - 48. a 86. Marcelli, 30. Čavrič, 55. Strelec. Rozhodovali: Glova – Bednár, Halíček, ŽK: Rymarenko, B. Ľupták, Godál, Polievka - Abubakari, 3130 divákov.

Banská Bystrica: Hruška – Uhrinčať, Godál, Willwéber – Pišoja (69. Hanes), Richtárech (60. Arevalo), Hlinka, B. Ľupták (87. Guimaraes), Záhumenský (69. Slebodník) – Polievka (87. Mičuda), Rymarenko

Slovan: Trnovský – Zmrhal, Kašia, Bajrič, Lovat (46. Blackman) – Agbo, Lichý – Barseghjan (81. Zuberu), Strelec (72. Savvidis), Weiss ml. (46. Marcelli) – Čavrič (77. Abubakari)


Miroslav Auxt, tréner B. Bystrice: "Predviedli sme dva rozdielne polčasy. V prvom sme boli Slovanu vyrovnaným súperom, vytvorili sme si dostatok šancí, ale gól sme dali iba po štandardke. Zlomový bol pre nás druhý gól a chyby, ktoré sme spravili pri treťom góle. Potom sa chlapci chceli vyrovnať súperovi, ale prepadávali sme a to bola voda na mlyn pre Slovan, ktorý je lepší v prechodovej fáze, čo aj využil. Pre nás je to veľké ponaučenie, hlavne sa musíme poučiť z druhého polčasu. Musíme si zanalyzovať chyby pri druhom a treťom inkasovanom góle, vyhodnotiť si, kedy rýchlejšie zahrať loptu. Či mala byť penalta za stavu 1:0, už teraz neovplyvníme. Robo Polievka bol nahnevaný, cítil tam kontakt, ale mali sme aj iné šance, ktoré sme mohli dotiahnuť do gólu na 2:0. Ak by sa tak stalo, v defenzíve by sme boli viac koncentrovanejší a Slovan by to mal ťažšie."

Vladimír Weiss st., tréner Slovana Bratislava: "Som rád, že takto dopadol zápas po nie dobrom našom úvode. Boli sme v prvom polčase nepozorní, málo sme behali bez lopty. V druhom to už bolo oveľa lepšie. Dali sme štyri góly v zápase, mali sme tam ešte ďalšie šance, nebezpečné kontry. Za stavu 0:0 a 1:0 sme neboli aktívni a hladní tak, ako sme chceli. Do mužstva som vrátil po vyše mesiaci Vlada Weissa, vedel som, že nie je ešte fyzicky pripravený na sto percent, ale chcel som mu pomôcť, no nie vždy to vyjde tak, ako si človek predstavuje. Boli sme dohodnutí na polčas s Vladom aj Lovatom. Po zmene strán to bol výborný nástup, hrali sme dobre nielen v ofenzíve, ale aj v defenzíve. Dobre sme bránili po inkasovanom góle Roba Polievku, dostupovali sme ho, zdvojovali. Cez polčas som nekričal, vedel som, že to príde, že budeme viac behať a kombinovať. Teší ma, že aj Nino Marcelli dal dva góly, pomohol mužstvu. Ukázal potenciál a bojuje o miesto v základnej zostave."

V 13. kole Niké ligy zvíťazili futbalisti Skalice nad Ružomberkom 1:0. O osude stretnutia rozhodol vlastný gól českého obrancu Šimona Gabriela z 21. minúty.

Ôsma Skalica potvrdila dobrú formu a pripísala si tretie víťazstvo z uplynulých štyroch ligových duelov. Deviaty Ružomberok prehral tretíkrát za sebou a od účasti v hornej šestke tabuľky ho delí už desať bodov.

MFK Skalica - MFK Ružomberok 1:0 (1:0)

Gól: 21. Gabriel (vlastný). ŽK: Smékal, Podhorin, Rudzan - Malý. Rozhodovali: Ziemba - Ferenc, Bobko.

Skalica: Junas - Krčík, Ranko, Podhorin, Rudzan - Haša (64. Sobczyk), Smékal, Nagy, Mášik (71. Hollý) - Morong, Gaži (86. Matejov)

Ružomberok: Frühwald - Selecký, Malý, Gabriel, Luterán (86. Úradník) - Gerec (61. Tučný), Chobot (46. Chrien), Múdry - Šefčík, Hladík (80. Maslo), Lavrinčík


Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v sobotňajšom dueli 13. kola Niké ligy nad FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0. O triumfe domácich "andelov" rozhodol Philip Azango.

V 27. minúte Štefánikov priamy kop z pravej strany odvrátila obrana ViOnu len na hranicu šestnástky, kde stál Azango a nigérijský krídelník z prvej poslal loptu do brány. Trnava mala aj ďalšie šance na skórovanie, najväčšie hrotový útočník Ďuriš, tentoraz mu však nebolo dopriate tešiť sa z gólu. Čiernou škvrnou duelu bolo zranenie trnavského obrancu Šuleka, ktorého museli striedať už v prvom polčase. V 56. minúte videl červenú kartu za opakovanú kritiku rozhodcu asistent trénera Spartaka Kukučka. Trnava figuruje v tabuľke na štvrtej priečke, ViOn zostáva na poslednom 12. mieste.

FC Spartak Trnava – FC ViOn Zlaté Moravce 1:0 (1:0)

Gól: 27. Azango. ŽK: Priszstács (asistent trénera) - Sluka, Suľa, Duga, ČK: 56. Kukučka (asistent trénera), rozhodovali: Marhefka – Poláček, Roszbeck, 3468 divákov.

Spartak: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša, Šulek (43. Breznik) – Zeljkovič – Azango, Štefánik (63. Bainovič), Ofori (75. Procházka), Daniel – Ďuriš

Zlaté Moravce: Knobloch – Majdan, Suľa, Čonka, Sluka – Gono (58. Čerepkai), Duga – J. Švec, Brenkus (72. Weir), Nsumoh (46. Mondek) – Balaj (46. Mijič)


Michal Gašparík, tréner Spartaka Trnava: "Pre nás to bolo dôležité víťazstvo, potrebovali sme potvrdiť výhru z Trenčína, z ťažkého zápasu vonku. Dnes sme zvládli zápas silou vôle. Chalani to odmakali. Nebol to oslňujúci výkon, lopta chalanov úplne neposlúchala, bolo cítiť, že zo začiatku sa ťažšie rozdýchavali, rozbehávali. Dali sme gól zo štandardky, škoda, že Mišo Ďuriš nepridal z dosť veľkej šance druhý gól. Cez polčas sme si hovorili, že to musíme odmakať, odbojovať, aby sme nepúšťali súpera do streleckých situácií. To sa nám podarilo, chalani si po zmene strán siahli na dno síl, nakoniec ten zápas ukočírovali na 1:0. Som spokojný, mali sme štvrtý zápas po sebe na tretí deň. Cítiť, že nestačíme mužstvo úplne ideálne pripraviť, ale robíme body, to je dôležité. Zaváhali sme len so Slovanom, ale inak sa nám darí postupovať aj v Slovenskom pohári a v lige sme sa dotiahli k mužstvám, ktoré mali výborný štart do sezóny. Čo sa týka zranenia Šuleka, mal problém už z predošlého zápasu, nehral preto ani v Slovnaft Cup-e. Teraz ho trafili presne do rovnakého miesta. Má podvrtnutý členok, išiel na röntgen. Pravdepodobne nám teraz vypadne."

Vladimír Cifranič, tréner Zlatých Moraviec: "Chceli sme využiť nahustený program Trnavy. Vedeli sme, že hrajú na troch frontoch a majú svoje problémy so zraneniami. Aj my sme museli improvizovať v zostave. Rozhodla štandardná situácia, ale opakujeme sa zápas čo zápas - bez strely na bránu nemôžeme uspieť. Šancí nebolo veľa ani na jednej ani na druhej strane, ale z našej strany chýbala väčšia kvalita a kreativita vo finálnej i predfinálnej fáze. Okrem náhodnej odrazenej lopty Patrika Mijiča v druhom polčase sme na bránku nevystrelili. Trnava dala gól a zaslúžene zvíťazila."

Ani v 13. kole Niké ligy sa futbalisti Michaloviec nedočkali prvého víťazstva v sezóne. V sobotnom domácom stretnutí iba remizovali s Trenčínom 0:0. Nepriaznivú sériu Zemplína mohol ukončiť v nadstavenom čase Michal Jeřábek, ale trenčiansky brankár Vozinha vytiahol bravúrny zákrok.

Michalovčania majú na konte päť bodov za remízy a zostávajú na predposlednom mieste tabuľky. Trenčín nevyhral v lige štvrtýkrát za sebou a bodovo sa na neho dotiahla štvrtá Trnava po víťazstve 1:0 nad poslednými Zlatými Moravcami.

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 0:0

ŽK: Karasiuk, van Kessel, Volanakis, Šimko - Kozlovský, Ibrahim, Soares. Rozhodovali: Smolák - Hrmo, Čajka.

Michalovce: Ružinský - Šimko, Marjanovič (69. Jánošík), Jeřábek, Volanakis, Bahi - Danko (83. Zubairu), Karasiuk (42. Vaško), Šimamura (69. Steinhübel) - van Kessel (46. Pavúk), Marcin

Trenčín: Vozinha - Kmeť, Bondarenko, Stojsavljevič, Bagin - Ibrahim, Kozlovský - Gong (85. Sunday), Gajdoš, Soares - Kupusovič


Peter Struhár, tréner Michaloviec: "Oba tímy chceli hrať na víťazstvo a ich snaha bola úmorná. V prvom polčase sme mali dve veľké šance, ktoré sme ani nezakončili na bránu. Musím však povedať, že dnes celý tím ´makal´ a to je povzbudzujúce do ďalších bojov, ktoré nás čakajú. Myslím si, že chlapci sa dobre zhostili aj v druhom polčase. Museli sme aj striedať, nie pre zlé výkony, ale preto, že niektorí hráči mali žlté karty a chceli sme riziko vylúčenia znížiť. Striedajúci hráči však dobre zapadli. Aj v alternatívnom hernom systéme sme sa dobre pohybovali a vytvárali sme si šance. Bod je zaslúžený, lebo ani jedno z mužstiev si nevypracovalo až takú prevahu, aby neodchádzalo naprázdno."

Ilija Stolica, tréner Trenčína: "Obe mužstvá hrali vo veľmi ťažkých podmienkach. Ihrisko nebolo v dobrom stave, keďže bola vysoká tráva, ktorá bránila lepšiemu futbalu. Pre tím, ktorý chce hrať futbal, je to problém. Nemám hráčom čo vytknúť, opäť sme odohrali zápas, v ktorom sme mali veľa streleckých pokusov, ale nedali sme góly. Chlapcom chcem za dnešný výkon poďakovať a zagratulovať."