Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovan prehral v Kuopiu a nepostúpil do 3. predkola Európskej ligy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Premiéra slovinského trénera Darka Milaniča na lavičke Slovana v európskych klubových súťažiach mala trpkú príchuť.

Kuopio 17. septembra (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava nepostúpili do 3. predkola Európskej ligy 2020/2021. Vo štvrtkovom zápase 2. predkola prehrali vo Fínsku s tímom Kups Kuopio. Domáci rozhodli o postupe v 11 m rozstrele, v ktorom triumfovali 4:3.

V zápase po 90 minútach gól nepadol, Slovan mal blízko k triumfu, keď sa v 111. minúte predĺženia útočník Žan Medved presadil po zakončení hlavou. V 120. minúte však vyrovnal Udoh. V rozstrele najskôr zlyhal domáci Ilmari Niskanen, vzápätí však nepremenili svoje pokusy Rafael Ratao a Nono.

KuPS Kuopio - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (0:0) po predĺžení, 4:3 po 11 m rozstrele



Góly: 120. Udoh - 111. Medved. Rozhodovali: Činkov - Džuganski, Rusev (všetci Bul.), ŽK: Tomás, Nissilä, Niskanen, Pennanen - Medved, Bajrič

Kuopio:
Virtanen – Savolainen (115. Sale), Pirttijoki (87. Manga), Tomás, Pikk – Saxman (115. Tarasovs), Boateng, Nissilä – Niskanen, Rangel (87. Udoh), Pennanen

Slovan: Greif - Pauschek, Abena, Bajrič, De Marco - Rabiu (69. Rabiu), de Kamps - Holman (103. Dražič) - Daniel (69. Čavrič), Ratao, Medved (114. Ožbolt)


Premiéra slovinského trénera Darka Milaniča na lavičke Slovana v európskych klubových súťažiach mala trpkú príchuť. V prvom polčase sa hral slabý futbal, prvú príležitosť mal Slovan po pase de Kampsa na De Marca, ale pred obrancom Slovana zachránil brankár Virtanen. Obom tímom viazla kombinácia, gólové šance prišli po chybách. Dopustili sa ich hráči Slovana de Kamps a Rabiu, no najskôr zlyhal v koncovke Saxman a po ňom aj Virtanen. Najväčšiu šancu však mal Rafael Ratao v 41. minúte. Domáci tím po priamom kope zaváhal, Ratao si vynikajúco obhodil obrancu a od polovice ihriska putoval sám na bránku. Napokon sa rozhodol kľučkou zbaviť brankára, no ten jeho úmysel vystihol a zmaril útočníkovi Slovana gólovú príležitosť.

V Savon Sanomat Aréne sa ani v druhom polčase nevedel Slovan dostať do súvislého tlaku. Situáciu mu komplikoval silný vietor, ale aj vlastná nemohúcnosť. Tréner Milanič poslal v 69. minúte na ihrisko Alexandara Čavriča a Nona. Nono mal o pár minút veľkú šancu po priamom kope, lopta z jeho kopačky letela tesne nad bránku. V 81. minúte sa prudká centrovaná lopta dostala k Savolainenovi, domáci obranca mal na gól kopačke, no brankár Slovana reflexívne zmaril túto gólovú príležitosť. Greif sa vyznamenal aj v 88. minúte po rohovom kope a následnej strele Pennanena, zápas napokon dospel do predĺženia.

V prvej časti predĺženia mal najväčšiu šancu Medved, ktorého do úniku poslal Čavrič, ale útočník Slovana nenašiel centrom v šestnástke voľného Rataa. V 111. minúte už však Medved zakončil hlavičkou center De Marca a poslal "belasých" do vedenia. Slovan však nezvládol záver, keď Abena v poslednej minúte neodkopol loptu a Saleho center poslal do siete Udoh - 1:1.

Jedenástkový rozstrel začali ako prví domáci, Pennanen ho bezpečne premenil. Rovnako aj De Marco, ktorý loptu poslal k ľavej žrdi. V druhej sérii premenili Udoh a Ožbolt, v tretej sérii však Niskanenov pokus vykryl Grief a vzápätí de Kamps poslal loptu do siete. V štvrtej sérii nepremenil Ratao a Boateng vzápätí prekonal Greifa. V ďalšom pokuse však Nono neprekonal Virtanena a fínsky klub mohol oslavovať postup do 3. predkola.

Hlasy po zápase: /zdroj skslovan.com/



Darko Milanič, tréner Slovana:
"Sme veľmi sklamaní. Je frustrujúce, keď sme ešte dve minúty pred koncom držali priaznivý výsledok, no nakoniec sme nepostúpili ďalej. Očakávali sme takto náročný zápas, či už kvôli podmienkam alebo spôsobu hry, akým sa Kuopio prezentovalo. Náš súper vysoko napádal, zbieral odrazené lopty a snažil sa hroziť z dlhých lôpt, čo sme však zvládali. Na toto sme boli pripravení. Príliš často sme sa však uchyľovali k dlhým loptám, nevytvorili sme si dostatok postupných akcií. Mali sme šance, no vo finálnej fáze nám často chýbal pokoj, tá posledná prihrávka či dotyk, prípadne lepšie riešenie. Musíme pokračovať, toto je veľmi frustrujúce, no sezóna sa nekončí a stále máme pred sebou cieľ v podobe obhajoby titulu. Jediné, čo nám teraz zostáva, je ďalej tvrdo trénovať a zlepšovať sa."