Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

AC Miláno si uctilo svojho veľkého fanúšika Bryanta

Na snímke fotografia Kobeho Bryanta svieti na veľkej obrazovke pred osemfinálovým zápasom Talianskeho pohára AC Miláno - FC Turín 28. januára 2020 v Miláne. Foto: TASR/AP

AC Miláno zároveň zverejnilo na sociálnej sieti rozhovor spred niekoľkých rokov, v ktorom Bryant plynulou taliančinou spomínal na svoje vzory z detstva.

Miláno 29. januára (TASR) - Taliansky futbalový klub AC Miláno si v utorok uctil tragicky zosnulého basketbalistu Kobeho Bryanta, ktorý bol fanúšik "červeno-čiernych". Pred štvrťfinálovým duelom Talianskeho pohára s FC Turín, v ktorom napokon Miláno zvíťazilo 4:2 po predĺžení, sa na štadióne San Siro stlmili svetlá a Bryantová podobizeň sa objavila na veľkoplošnej obrazovke.

Oba tímy v zápase nosili na rukávoch čierne pásky. Fanúšikovia v hľadisku sa navyše v 24. minúte postavili, začali tlieskať a vyvesili transparent s nápisom: "Odpočívajte v pokoji Kobe a Gianna".

Bryant zahynul v nedeľu večer SEČ pri havárii vrtuľníka vo veku 41 rokov spolu s jeho 13-ročnou dcérou Giannou. Vo veku 6-13 rokov žil v Taliansku, kde hral jeho otec Joe profesionálne basketbal. AC Miláno zároveň zverejnilo na sociálnej sieti rozhovor spred niekoľkých rokov, v ktorom Bryant plynulou taliančinou spomínal na svoje vzory z detstva. "Sledovať Gullita, Rijkaarda, Van Bastena a Maldiniho bolo pre mňa ako sen. Bolo to moje najobľúbenejšie mužstvo. V Los Angeles mám dres Milána v šatni, vidím ho každý deň," povedal vtedy pri návšteve tréningového strediska. Informovala AP.