Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Halový ázijský šampionát v Turkménsku odložili pre koronavírus

Na ilustračnej snímke vydanej v januári 2020 koronavírus 2019-nCoV. Nový koronavírus 2019-nCoV, podobný pôvodcovi ochorenia SARS, spôsobuje zápal pľúc a prenáša sa z človeka na človeka. Jeho inkubačná doba je v priemere desať dní; najkratšia registrovaná doba bola len jeden deň a najdlhšia 14 dní. Prípady nakazenia sú potvrdené už v najmenej 15 krajinách, pričom v Číne už vírusu podľahlo 170 ľudí. Foto: TASR/AP

Šíriaci sa koronavírus už prinútil AFC, aby zasiahla do programu ázijskej Ligy majstrov.

Kuala Lumpur 3. februára (TASR) - Halový ázijský šampionát vo futsale, ktorý sa mal od 26. februára do 8. marca uskutočniť v Turkménsku, odložili na neurčito pre hrozbu koronavírusu. V pondelok o tom na svojom webe informovala Ázijská futbalová konfederácia (AFC).

AFC pristúpila k tomuto kroku, aby ochránila zdravie všetkých zúčastnených tímov. "Náhradný termín podujatia oznámime, keď sa situácia stabilizuje," citovala agentúra AP z vyhlásenia konfederácie.

Šíriaci sa koronavírus už prinútil AFC, aby zasiahla do programu ázijskej Ligy majstrov. Takisto rozhodla o presunutí skupiny kvalifikácie OH 2020 v ženskom futbale z Číny do Austrálie.