Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

LM: Lučenec sa v predkole predstaví na palubovke lotyšského šampióna

Futsalisti MIMELu Lučenec pred šlágrom 14.kola futsalovej VARTA ligy pred súbojom s MŠK Žilina 17. decembra 2019 v Lučenec aréne. Foto: TASR EASYFOTO - Peter Mišo

Úvodné kolo, tzv. Preliminary round je na programe od 25. do 29. novembra 2020.

Nyon 27. októbra (TASR) - Súperom Mimelu Lučenec v predkole futsalovej Ligy majstrov 2020/2021 bude lotyšský šampión Petro-w. Prestížna súťaž sa hrá v dôsledku pandémie koronavírusu "pavúkovým" systémom na jedno stretnutie, zverenci Mariána Berkyho nastúpia v termíne 24.-29. novembra na palubovke súpera z Pobaltia. Rozhodol o tom utorkový žreb.

"Súper je pre nás relatívne neznámy. Má však kvalitných zahraničných hráčov a skúseného trénera, takže uvidíme. Nás však skôr trápi aktuálna situácia na Slovensku, pretože nemôžeme spoločne trénovať a na Ligu majstrov sa musíme dobre pripraviť. Budeme to riešiť, chceme požiadať o výnimku, aby sme sa mohli dôkladne pripraviť a reprezentovať krajinu aj náš klub," povedal Berky pre web futsalslovakia.sk.

Úvodné kolo, tzv. Preliminary round je na programe od 25. do 29. novembra 2020. Do ďalšej fázy postúpi 32 tímov, hrať sa bude medzi 12.-17. januárom 2021. Osemfinále sa uskutoční od 16. do 21. februára 2021. Finálový turnaj ôsmich najlepších (štvrťfinále, semifinále, finále) ešte nemá presný dátum.

Súperov spoznali aj slovenskí reprezentanti Martin Doša a Marko Hudaček. Chrudim sa predstaví doma proti fínskemu majstrovi Akaa Futsal a nemecký Hohenstein-Ernstthal bude chcieť postúpiť cez Piyalepasu z Turecka, pričom tiež hrá na domácej palubovke. "Verím, že náš tréner už zháňa informácie o súperovi a kvalitne nás pripraví. Nebude to ľahké, no my sa pobijeme a verím v to, že postúpime do ďalšej fázy," uviedol Doša pôsobiaci v Chrudime.