Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Lučenec vyhral v Lotyšsku a postúpil do hlavnej súťaže Ligy majstrov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Lučenec mohol viesť už po niekoľkých sekundách, nepremenil však penaltu.

Jelgava 28. novembra (TASR) – Futsalisti Mimelu Lučenec zvíťazili v sobotu v lotyšskej Jelgave nad domácim majstrom FC Petro-w Jelgava 4:3 po predĺžení v predkole Ligy majstrov 2020/2021. Zverenci trénera Mariána Berkyho sa tak kvalifikovali do šestnásťfinále prestížnej súťaže, ktorého žreb sa uskutoční 9. decembra. Zápasy tejto fázy sú potom na programe 12.-17. januára 2021.

Lučenec bol lepší aj napriek tomu, že na Slovensku sa pre koronavírus nehrá extraliga a tréningy sú v obmedzenom režime. Už v dvanástej sekunde kopal penaltu lučenecký Rafael, no nepremenil ju. Hostí ale dostal nekompromisnou strelou do vedenia Serbin v 7. minúte.

Domáci po rýchlej akcii vyrovnali vďaka Sensovi, ale Lučenec opäť udrel v 14. minúte. Brunovský krásnou pätičkou rutinérsky prekabátil domáceho brankára. Pár sekúnd pred koncom prvého polčasu ešte Serbin bombou takmer zlomil brvno domácej brány.

V druhom polčase mal Lučenec tiež prevahu, ale doplatil na premárnenie mnohých šancí. Rafael v 23. minúte síce zvýšil na 3:1, ale po peknej individuálnej akcii domáci Barbis v 34. minúte duel zdramatizoval.

Domáci v závere logicky siahli k hre bez brankára, čo Lučenec neustál, keď inkasoval po strele Sensa šesť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. Muselo sa tak predlžovať 2x5 minút. Lučenec prežil viaceré dobré šance Jelgavy a 91 sekúnd pred koncom druhého predĺženia rozhodol o postupe druhým gólom v zápase Serbin, ktorý chladnokrvne zblízka prekonal domáceho brankára.


Marián Berky, tréner Lučenca: „Začiatok sme mali v rukách. Mohli sme hneď viesť v pätnástej sekunde, kde Rafael trafil z penalty tyčku. A ten zápas by bol úplne iný, pretože bolo vidieť, že súper sa nás na začiatku trochu bál.

Mali sme na začiatku šance, mohli sme viesť 2:0, ale myslím si, že zápas sme aj tak mali v rukách. Ale aj súper bol kvalitný. Zápas sme si však skomplikovali sami, miesto toho aby bolo 3:1 do konca, tak sme im umožnili streliť kontaktný gól na 2:3.

To ich nakoplo, začali hrať power-play a na konci sme dostali gól na 3:3. Ale myslím si, že v predĺžení sme už hrali koncentrovane, mali zápas v rukách a v závere sme dali gól, na ktorý už nestihli reagovať. Dá sa povedať, že sme zaslúžene postúpili."


Peter Serbin, autor dvoch gólov Lučenca: „Vedeli, že zápas to nebude ľahký, že to bude taký futbalový súper, ktorý pôjde veľmi do súbojov. Začali sme dobre, vybehli sme na nich, škoda, že sme hneď na začiatku nedali penaltu.

Myslím si, že celý zápas sme boli lepším tímom. Mali sme veľa šancí, žiaľ nepremenili sme ich. Po chybách v obrane sme inkasovali. Bojovnosťou sme to však dali dokopy a som veľmi rád, že sme vyhrali, hoci aj po predĺžení."


Predkvalifikácia LM 2020/2021, na 1 zápas:



FC Petro-w Jelgava – Mimel Lučenec 3:4 pp (3:3, 1:2)

Góly: 11. a 40. Sens, 34. Babris – 7. a 49. Serbin, 14. Brunovský, 23. Rafael
ŽK: Babris, Šustrovs – Záruba, Grcič
Rozhodovali: Pawlovski, Gundler (obaja Nem.)
Lučenec postúpil do 16-finále

Zostava Lučenca: Oberman – Grcič, Serbin, Brunovský, Čeřovský – Rafael, Kyjovský, Záruba, Směřička – Wellington, Greško, Fehérvári, Petík