Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Futsal: Lučenec podľahol Differdange a nepostúpil do elitnej fázy

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Ďalej postúpi iba víťaz tabuľky.

Skopje 29. októbra (TASR) - Futsalisti Mimelu Lučenec sa neprebojovali do elitnej časti Ligy majstrov. V sobotnom záverečnom vystúpení na turnaji 8. skupiny hlavnej fázy súťaže v Skopje prehrali s FC Differdange 03 1:3 a skončili na tretej priečke. Prvé miesto, jediné postupové v B-vetve, si zabezpečil FK Chrudim triumfom nad domácim FC Škupi 3:0.



Liga majstrov - 8. skupina:

Mimel Lučenec - FC Differdange 03 1:3 (0:1)

Góly
: 40. Oliveira Garrido (vlastný) - 18. Gassmann (vlastný), 25. Oliveira Garrido, 39. Martinez



hlasy po zápase:

Marián Berky, tréner Lučenca: "Dnešný zápas bol veľmi ťažký, vedeli sme, že ak chceme bojovať o historický postup pre Lučenec, tak musíme vyhrať. Dovolím si tvrdiť, že sme to odbojovali, mali sme v prvom polčase dve vyložené šance, škoda, že sme sa neujali vedenia. Dostali sme vlastný gól a tým pádom sme museli ísť do power play. To už bolo riziko, dostali sme v druhom polčase druhý gól a potom to už bolo veľmi ťažké."

Attila Fehérvári, kapitán Lučenca: "Ťažko sa hodnotí zápas, keď hráte o postup a prehráte. Vedeli sme, čo môžeme od Luxemburčanov čakať, boli sme na nich dobre pripravení. Chceli sme ich prekvapiť v hre bez brankára, žiaľ, to sa nám nepodarilo. Mali sme viac šancí, keď bol rovnomerný stav na ihrisku štyria na štyroch. V prvom polčase sme nepremenili veľké šance, zase sme si dali hlúpy vlastný gól. Potom sme zase po našej chybe dostali druhý gól a už sa to viezlo."



ďalší výsledok:

FC Škupi - FK Chrudim 0:3 (0:2)



konečná tabuľka:

1. Chrudim 3 2 1 0 7:3 7 - postup do elitnej fázy

2. Differdange 3 2 0 1 13:5 6

3. Lučenec 3 1 1 1 7:5 4

4. Škupi 3 0 0 3 2:16 0