Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slovenské futsalistky na úvod kvalifikácie vysoko podľahli Španielkam

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Na finálový turnaj ME, ktorý sa bude konať v marci 2022, postúpia len štyria víťazi kvalifikačných skupín. Organizovať ho bude jeden z postupujúcich.

Halmstad 20. októbra (TASR) - Slovenské futsalistky vstúpili v stredu do turnaja hlavnej fázy kvalifikácie budúcoročných ME vysokou prehrou so Španielkami 2:12. Úradujúce šampiónky starého kontinentu sa so slovenským nováčikom na tejto úrovni vôbec "nepárali", v oboch polčasoch Slovenkám strelili po 6 gólov. V závere sa ale outsiderky dokázali dvakrát strelecky presadiť vďaka Nikole Rybanskej a Dominike Kucharčíkovej.

Zverenky trénerov Romana Sedlárika a Mariána Dlobíka sa vo štvrtok stretnú vo 4. skupine odohrávajúcej sa vo švédskom Halmstade s domácim výberom, turnaj zakončia v sobotu 23. októbra proti ďalšiemu velikánovi ženského európskeho futsalu z Talianska. Do hlavnej fázy postúpili z kvalifikačného kola spolu s Belgičankami a Holanďankami.

Na finálový turnaj ME, ktorý sa bude konať v marci 2022, postúpia len štyria víťazi kvalifikačných skupín. Organizovať ho bude jeden z postupujúcich. Final Four ME sa mal pôvodne hrať vo februári tohto roka, odklad spôsobila pandémia COVID-19.

hlavné kolo kvalifikácie ME, 4. skupina:


Španielsko - Slovensko 12:2 (6:0)

Góly SR: 35. Rybanská, 36. Kucharčíková

zostava SR: Červiková - Lišková, Rybanská, Kucharčíková, Tyčiaková - Baniková, Majtényiová, Sedláková, Valová, Komlodyová, Wienerová (Tišliarová)


ďalší program SR vo 4. skupine v Halmstade:

štvrtok 21. októbra o 19.00: Švédsko - Slovensko
sobota 23. októbra o 13.00: Taliansko - Slovensko