Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tréner SR Berky zverejnil širšiu nomináciu na celý cyklus

Ilustračné foto. Foto: EASY FOTO TASR Marek Kováčik

Na úvod kvalifikácie sa Slovensko predstaví proti Azerbajdžanu, následne doma hostí Moldavsko.

Bratislava 5. januára (TASR) – Tréner slovenskej futsalovej reprezentácie Marián Berky zverejnil širšiu nomináciu hráčov na kvalifikáciu ME 2022, ktorá štartuje už na konci tohto mesiaca. Slováci vstúpia do zápolení v 3. skupine v piatok 29. januára o 15:00 SEČ na palubovke najväčšieho favorita Azerbajdžanu, následne v utorok 2. februára o 18:30 si v Poprade zmerajú sily s Moldavskom. Ďalším účastníkom skupiny je Grécko.

„Širšia nominácia vznikla pre prípad, ak by sa náhodou niečo stalo. Platiť bude na celú kvalifikáciu, ktorá je rozťahaná do viacerých mesiacov. Môžeme z nej vyberať hráčov na jednotlivé cykly, ktoré budú tri. V každom sa odohrajú dva zápasy. Môže sa stať, že niekto vypadne nielen pre zranenie, ale aj pozitívnemu testu na koronavírus alebo nebude herne pripravený pre okolnosti, ktoré to nemusia povoliť. Aby sme zabránili tomu, že nebude mať kto hrať, tak sme zvolili túto širšiu nomináciu," vysvetlil Berky v rozhovore pre portál futsalslovakia.sk.

„Najlepšie by bolo, keby sa užšia nominácia pozostávajúca zo zhruba 14 hráčov a štyroch brankárov nemusela meniť, ale je možné, že sa to bude musieť pozmeniť už na prvý zápas, ktorý nás čaká koncom januára. Všetko sa ešte vzhľadom na opatrenia uvidí. Aktuálne môžu hráči trénovať iba individuálne. Výnimku má len Mimel Lučenec a to vzhľadom na zápas Ligy majstrov. Toto nám robí najväčší problém, keďže ostatné kluby Varta futsal ligy sa pokope pripravovať nemôžu. Už na decembrovom sústredení vo Francúzsku sa ukázalo, že tí hráči, ktorí nemohli plnohodnotne trénovať, to mali veľmi náročné a mali problém," uvedomuje si Berky.

Na úvod kvalifikácie sa Slovensko predstaví proti Azerbajdžanu, následne doma hostí Moldavsko. „Dúfam, že všetko bude dobré a že prvý cyklus úspešne zvládneme. Moje prianie je, aby sme po úvodnom dvojzápase mali na konte aspoň štyri body, čo by bolo naozaj super, ale bude to veľmi náročné," dodal kormidelník národného tímu.

Širšia nominácia slovenskej futsalovej reprezentácie na kvalifikáciu ME 2022 (zdroj: www.futsalslovakia.sk):



Brankári: Erik Bielik (Futsal Team Levice), Milan Herko (MŠK Žilina FUTSAL), Marek Karpiak (SK Slavia Praha futsal), Erik Klema (MIMEL Lučenec), Marek Kušnír (RIDOP MIBA Banská Bystrica), Richard Oberman (MIMEL Lučenec)

Hráči: Sebastián Bačo (RIDOP MIBA Banská Bystrica), Marek Belaník (MŠK Žilina FUTSAL), Anton Brunovský (MIMEL Lučenec), Daniel Čeřovský (MIMEL Lučenec), Martin Doša (FK ERA-PACK Chrudim), Tomáš Drahovský (Futbol Sala Garcia), Róbert Greško (MIMEL Lučenec), Marián Hudek (MŠK Žilina FUTSAL), Marko Hudaček (VfL 05 Hohenstein-Ernstthal), Jakub Kofčák (Podpor Pohyb Košice), Peter Kozár (SK Interobal Plzeň), Patrik Krištofík (MŠK Žilina FUTSAL), Matúš Kyjovský (MIMEL Lučenec), Samo Marušinec (MŠK Žilina FUTSAL), Filip Marton (MŠK Žilina FUTSAL), Pavol Matejov (MŠK Žilina FUTSAL), Kristián Medoň (Red Devils Chojnice), Filip Vaktor (SK Slavia Praha), Patrik Molda (MŠK MAYERSON Nové Zámky), Dominik Ostrák (FC Rapid Ústí nad Labem), Martin Péchy (RIDOP MIBA Banská Bystrica), Dušan Rafaj (FOFO Bratislava 1984), Filip Rafanides (RIDOP MIBA Banská Bystrica), Gabriel Rick (SK Interobal Plzeň), Peter Serbin (MIMEL Lučenec), Martin Směřička (MIMEL Lučenec), Matúš Ševčík (SK Interobal Plzeň), Martin Štrbák (MŠK Žilina FUTSAL), Peter Štefaňák (4FSC FTVŠ UK), Vojtech Turek (CLN CUS Molise), Patrik Vašek (MŠK MAYERSON Nové Zámky), Patrik Zatovič (GSF Gliwice – Futsal), Martin Zdráhal (MŠK Žilina FUTSAL)