Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Futsalisti Slovenska do Francúzska bez dua pozitívneho na koronavírus

Na snímke slovenský hráč Peter Kozár. Foto: TASR - Milan Kapusta

Reprezentácia sa v stredu zišla v Bratislave, v rovnaký deň odlieta mužstvo z Viedne do Paríža a v Clairfontaine si rozloží tréningový aj zápasový "stan".

Bratislava 2. decembra (TASR) - Slovenská futsalová reprezentácia odcestuje na sústredenie do Francúzsku bez dvojice hráčov Peter Kozár (SK Interobal Plzeň) a Martin Doša (FK ERA-PACK Chrudim). Obaja mali pozitívne testy na koronavírus a k tímu sa tak nemohli pripojiť.

Informovala o tom oficiálna webová stránka Slovenského Futsalu www.futsalslovakia.sk. Reprezentácia sa v stredu zišla v Bratislave, v rovnaký deň odlieta mužstvo z Viedne do Paríža a v Clairfontaine si rozloží tréningový aj zápasový "stan". Sústredenie v termíne 2.-6. decembra vyplnia aj dva prípravné zápasy. Prvý odohrajú zverenci reprezentačného trénera Mariána Berkyho proti domácemu národnému tímu (4. decembra o 19.00 h), v druhom nastúpia proti mužstvu Sporting Paris (5. decembra o 19.00 h). Z tímu kvôli klubovým povinnostiam už skôr vypadli Tomáš Drahovský, Patrik Zaťovič a Kristián Medoň.

Do Francúzska tak odcestovalo 14 hráčov. „Dá sa povedať, že vzhľadom k situácii v spoločnosti, keď nie je nič nezvyčajné, ak z kádra vypadnú dvaja až traja hráči, cestujeme v relatívne optimálnom zložení.

Zápasy poskytnú šancu ďalším, predovšetkým mladým hráčom ukázať sa v dobrom svetle a zabojovať o finálnu nomináciu. Reč je najmä o mladom Filipovi Vaktorovi.

Nakoniec, možno budeme v podobnej situácii aj pred kvalifikačnými zápasmi, aj z tohto pohľadu vnímam blížiacu sa previerku vo Francúzsku ako cennú skúsenosť. Priznám sa, že momentálne je na prvom mieste súčinnosť hráčov a tiež ich samotná výkonnosť. Na zraz prišli po dlhom čase, navyše bez zápasovej praxe, pevne verím, že sa to neprejaví negatívne na ich výkonoch,"
povedal pre web SFZ tréner Marián Berky.

Francúzsko patrí medzi top európske výbery, po stretnutí s reprezentačným výberom nastúpia zverenci trénera Berkyho ešte proti ligovému Sportingu Paríž.

„Francúzsko by som prirovnal k Azerbajdžanu, s ktorým sa stretneme v kvalifikácii. Spomínané duely sú zároveň poslednou previerkou pred kvalifikačnými zápasmi, v rámci ktorých budeme bojovať na jar o postup spolu s Gréckom a Moldavskom. Cieľom je priamy postup z druhého miesta, v prípade úspešných výsledkov s Azerbajdžanom by sme mohli hovoriť aj o postupe z prvej priečky," dodal kouč slovenskej reprezentácie.

Optimizmus a odhodlanie uspieť v kvalifikácii o postup na EURO 2022 vyjadril aj jeden z najskúsenejších hráčov aktuálneho kádra Gabriel Rick. „Poviem vám len jedno – ideme na sto percent postúpiť. Bude to ťažké, rešpekt a pokora musí byť, ale my to musíme konečne zlomiť, okrem postupu nič iné neberieme," netajil ambície okúsiť európsky šampionát v Holandsku 31-ročný reprezentant.