Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Futsalisti na sústredenie do Francúzska s novým asistentom trénerom

Na snímke hráči slovenskej futsalovej reprezentácie. Foto: TASR/Milan Kapusta

Pre Slovákov bude sústredenie v krajine "galského kohúta" prípravou na kvalifikáciu ME 2022, do ktorej vstúpi 29. januára budúceho roka zápasom v Azerbajdžane.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Slovenská futsalová reprezentácia absolvuje v dňoch 2.-6. decembra sústredenie vo Francúzsku, ktoré vyplnia dva prípravné zápasy. Prvý odohrá proti domácemu národnému tímu (4. decembra o 19.00 h), v druhom nastúpi proti mužstvu Sporting Paris (5. decembra o 19.00 h).

Zraz nominovaných hráčov je v stredu 2. decembra v Bratislave. V rovnaký deň odlieta mužstvo z Viedne do Paríža a v Clairfontaine si rozloží tréningový aj zápasový "stan". Tréner Marián Berky nominoval troch brankárov a trinásť hráčov. Kvôli klubovým povinnostiam neboli uvoľnení Tomáš Drahovský, Patrik Zaťovič a nakoniec ani Kristián Medoň, toho nahradil Marko Hudaček. "Zložitejšia situácia bola aj okolo hráčov Plzne a Slavie, nakoniec všetci piati hráči z týchto klubov do Francúzska môžu vycestovať. Reprezentácia absolvuje vo Francúzsku päť tréningov a dva prípravné zápasy," informoval web futsalslovakia.sk.

V 21-člennej výprave bol okresaný počet členov realizačného tímu, aby sa na sústredení vo Francúzsku mohlo zúčastniť viac hráčov. K trénerovi Berkymu pribudol nový asistent Richard Bačo: "S Mariánom spolupracujeme dosť dlho, pôsobili sme spolu a v reprezentácii som skončil len preto, že moja práca mi nedovolila v dostatočnej miere pokračovať, takže som to pustil. Teraz ma poprosil tréner Berky, či by som nešiel s ním do Francúzska. Uvidíme, či bude spolupráca pokračovať aj dlhšie, ale bol by som rád, keby pokračovala. Nezávisí to však len odo mňa," povedal Bačo.

Pre Slovákov bude sústredenie v krajine "galského kohúta" prípravou na kvalifikáciu ME 2022, do ktorej vstúpi 29. januára budúceho roka zápasom v Azerbajdžane.

Nominácia slovenskej futsalovej reprezentácie na sústredenie vo Francúzska (www.futsalslovakia.sk):



Brankári: Milan Herko (MŠK Žilina FUTSAL), Richard Oberman (Mimel Lučenec), Marek Karpiak (SK Slavia Praha)
Hráči:
Peter Kozár, Gabriel Rick, Matúš Ševčík (všetci SK Interobal Plzeň), Martin Doša (FK ERA-PACK Chrudim), Matúš Kyjovský, Martin Směřička, Daniel Čeřovský (všetci Mimel Lučenec), Martin Zdráhal, Marek Belaník, Marián Hudek (všetci MŠK Žilina FUTSAL), Filip Vaktor (SK Slavia Praha), Dominik Ostrák (FC Rapid Ústí nad Labem), Marko Hudaček (Hohenstein-Ernsthall)