Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Futsal: Slovensko budú žrebovať na kvalifikáciu ME z tretieho koša

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na šampionát v Litve a Lotyšsku sa priamo kvalifikujú desiati víťazi skupín, osem najlepších z druhých miest čaká baráž. Hrať sa bude systémom doma-vonku od decembra do apríla budúceho roka.

Nyon 23. mája (TASR) - Slovenská futsalová reprezentácia figuruje pred budúcotýždňovým žrebom hlavného kola kvalifikácie ME 2026 v treťom koši. Žreb, ktorý rozdelí 40 tímov do desiatich skupín po štyroch, sa uskutoční vo štvrtok 30. mája o 12.15 h v Nyone. Zverenci Mariána Berkyho nemôžu v jednej skupine naraziť na Holandsko, Taliansko, Česko, Rumunsko, Azerbajdžan, Gruzínsko, Maďarsko, Arménsko a Bosnu a Hercegovinu.

Na šampionát v Litve a Lotyšsku sa priamo kvalifikujú desiati víťazi skupín, osem najlepších z druhých miest čaká baráž. Hrať sa bude systémom doma-vonku od decembra do apríla budúceho roka. Spoluorganizátori Lotyšsko a Litva postupujú priamo na šampionát. Dvojnásobným obhajcom titulu je Portugalsko, ktoré je spolu s ďalšími rebríčkovo najlepšími tímami vo 4. koši.

Slováci štartovali na veľkom turnaji len raz v histórii. Na ME 2022 postúpili zo skupinovej fázy do štvrťfinále, v ktorom bolo nad ich sily Španielsko.

Rozdelenie tímov do košov pred žrebom hlavného kola kvalifikácie ME 2026:

1. kôš: Albánsko, Nórsko, Grécko, Turecko, Cyprus, Švajčiarsko, Bulharsko, Andorra, Malta, Rakúsko

2. kôš: Bielorusko, Moldavsko, Belgicko, Severné Macedónsko, Nemecko, Švédsko, Čierna Hora, Kosovo, Anglicko, Dánsko

3. kôš: Holandsko, Taliansko, Česko, Rumunsko, Azerbajdžan, Gruzínsko, SLOVENSKO, Maďarsko, Arménsko, Bosna a Hercegovina

4. kôš: Portugalsko (obhajca), Španielsko, Kazachstan, Ukrajina, Chorvátsko, Fínsko, Francúzsko, Poľsko, Slovinsko, Srbsko