Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

V najvyšších súťažiach futsalu bude názov nového generálneho sponzora

Na snímke zľava generálny riaditeľ Niké Roman Berger a predseda Slovenského futsalu Tomáš Takáč počas tlačovej konferencie k novému ročníku ligových súťaží 6. septembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Spolupráca sa týka najvyššej futsalovej súťaži mužov, žien a reprezentačných výberov.

Bratislava 6. septembra (TASR) - Slovenský futsal uzavrel spoluprácu so spoločnosťou Niké ako novým generálnym sponzorom. Spolupráca sa týka najvyššej futsalovej súťaži mužov, žien a reprezentačných výberov. Predseda Slovenského futsalu (SF) Tomáš Takáč na utorkovej tlačovej konferencii informoval, že spolupráca je na 3 roky s možnosťou predĺženia.
Na snímke zľava tréner futsalovej A reprezentácie SR Marián Berky, generálny riaditeľ Niké Roman Berger a predseda Slovenského futsalu Tomáš Takáč počas tlačovej konferencie k novému ročníku ligových súťaží 6. septembra 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Jakub Kotian


"Počas prvej vlny pandémie sme prehodnocovali svoje pôsobenie trhu a uvedomili sme si, že za všetko vďačíme športu. Rozhodli sme sa ho preto viac podporovať. Sme už generálnym partnerom v halových športoch, no chceli sme podporovať aj iné, ktoré nie sú až tak sledované. Pri rozhovoroch s pánom Takáčom som videl, že má ambíciu posúvať futsal vyššie a verím, že sa nám to spolu podarí," povedal výkonný riaditeľ spoločnosti Niké Roman Berger. Od sezóny 2022/2023 bude meno sponzora aj v názve oboch najvyšších futsalových súťaží. Počet účastníkov sa v mužskej lige nemení a zostáva v nej rovnakých 10 tímov. Formát súťaže je rovnaký, každé mužstvo sa stretne dvakrát s každým súperom. Osem tímov postúpi do štvrťfinále. V play off sa hrá na dve víťazstvá, finále na tri.



Slovenské reprezentačné výbery čakajú už v septembri prípravné stretnutia. Muži nastúpi v Leviciach a Piešťanoch proti Taliansku a ženy v Poprade proti Poľkám. Reprezentácia má aj nové dresy, kde bude značka nového partnera s ktorým SF uzavrel spoluprácu. "Verím, že my sme favorit a dobre sa pripravíme na zápasy. Hlavný cieľ sú víťazstva, byť stopercentný a mať najlepšiu východiskovú pozíciu do ďalších stretnutí. V príprave hráme s Talianskom, ktorý je veľmi silný súper. Hrajú moderný futsal, agresívnu obranu a tieto zápasy nám ukážu na čom popracovať pred kvalifikáciou," povedal Marián Berky, tréner SR. Muži začínajú kvalifikáciu na MS 2024 domácim zápasom v Lučenci 8. októbra proti Lotyšsku.