Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Futsalisti na prípravnom turnaji v Bratislave proti zaujímavým súperom

Na snímke slovenská futsalová reprezentácia pred začiatkom zápasu 3. skupiny kvalifikácie ME 2022 Slovensko - Moldavsko v Poprade v utorok 2. februára 2021. Foto: TASR - Milan Kapusta

Slovensko sa síce na MS nekvalifikovalo, ale už začiatkom budúceho roka sa predstaví historicky prvýkrát na majstrovstvách Európy v Holandsku.

Bratislava 26. augusta (TASR) - Na prelome augusta a septembra sa v Bratislave uskutoční zaujímavé futsalové podujatie pod názvom Slovakia Pre-World Cup Futsal Days. Medzinárodný turnaj s účasťou reprezentácií Slovenska, Maroka, USA a Panamy poslúži ako záver prípravy na majstrovstvá sveta v Litve (od 12. septembra v mestách Vilnius, Kaunas a Klaipeda).

Slovensko sa síce na MS nekvalifikovalo, ale už začiatkom budúceho roka sa predstaví historicky prvýkrát na majstrovstvách Európy v Holandsku. Tie sa budú hrať v Amsterdame a Groningene. "Futsalové dni" tak môžu poslúžiť ako vítaná previerka s netradičnými súpermi pred kontinentálnym šampionátom. "Nové vedenie Slovenského futsalu (SF) ponúklo možnosť tímom štartujúcim na MS zúčastniť sa na tréningových kempoch v Bratislave a priamo odtiaľ odletieť do Litvy. Tréner Marián Berky zároveň odštartuje týmto turnajom záverečnú prípravu svojich zverencov na majstrovstvá Európy v Amsterdame a Groningene. Do širšej nominácie na turnaj Pre-World Cup FUTSAL DAYS v Bratislave sa dostalo 30 hráčov, ktorí začnú bojovať o nomináciu na ME," informovala oficiálna webstránka Slovenského futsalu.

V druhej polovici júna prišlo na volebnej konferencii riadiaceho orgánu k zvoleniu nového vedenia. Predsedom SF sa stal Tomáš Takáč, ktorý na poste vystriedal Dušana Dobšoviča. Nové vedenie čaká množstvo práce. "Náš futsal stojí pred niekoľkými pozitívnymi významnými míľnikmi ako je účasť mužskej reprezentácie na ME, či vystúpenie ženskej reprezentácie v hlavnom kvalifikačnom kole ME. Sú vyústením dobre odvedenej práce, za ktorú je na mieste sa doterajšiemu vedeniu Slovenského futsalu úprimne poďakovať. Stojíme však aj pred výzvami či víziami, keď bude aj záujmom celého výkonného výboru ich realizovať, vylepšovať či udržovať. Ligová súťaž a pozdvihnutie jej renomé, reštart regiónov a ich súťaží, zdokonalenie práce s mládežou so snahou o rozšírenie základne, výchova nových trénerov, či ďalšie skvalitňovanie práce rozhodcov. To všetko sú činnosti a ciele, ktoré by náš šport mali posúvať ďalej," citoval web futsalslovakia.sk slová nového predsedu SF.

Program turnaja Slovakia Pre-World Cup Futsal Days (Športová hala Elán v Bratislave, 31.8-7.9.):



31. augusta: Panama - Maroko (18.00)
1. septembra: Maroko - Panama (18.00)
3. septembra: SLOVENSKO - Maroko (18.00)
4. septembra: Pinerola 1994 Futsal Academy BA - Panama (20.00)
5. septembra: SLOVENSKO - USA (19.00)
6. septembra: SLOVENSKO - Panama (19.30)
7. septembra: USA - SLOVENSKO (17.00)