Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Futsalisti prišli v poslednej minúte o výhru nad Azerbajdžanom

Na snímke zľava Tomáš Drahovský (Slovensko) a Amir Shojaei (Azerbajdžan) v zápase 3. kvalifikačnej skupiny na ME 2022 vo futsale mužov Slovensko - Azerbajdžan 8. apríla 2021 v Leviciach. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Zverenci trénera Mariána Berkyho si vďaka zisku bodu upevnili druhé miesto v tabuľke a priblížili sa k historickému postupu na šampionát.

Slovenská futsalová reprezentácia remizovala v 3. skupine kvalifikácie ME 2022 v Leviciach s Azerbajdžanom 1:1. Zverenci trénera Mariána Berkyho si vďaka zisku bodu upevnili druhé miesto v tabuľke a priblížili sa k historickému postupu na šampionát.

Favorizovaný Azerbajdžan stratil prvé body v kvalifikácii, už pred zápasom však mal istú účasť na ME a remíza mu stačila na spečatenie prvenstva v skupine. Slováci sa o druhú miestenku pobijú v záverečnom súboji v utorok 13. apríla o 17.30 SELČ proti domácemu Moldavsku.

Na finálový turnaj ME v holandských mestách Amsterdam a Groningen (9. januára - 6. februára 2022) postúpia ôsmi víťazi skupín a šesť najlepších tímov z druhých miest. Dvaja najhorší z druhých priečok odohrajú baráž o zostávajúcu šestnástu miestenku (14.-17. novembra 2021). Holandsko ako organizátor šampionátu má istú účasť.

kvalifikácia ME 2022 vo futsale


3. skupina
Levice
SLOVENSKO - Azerbajdžan 1:1
(1:0)
Góly: 15. Doša - 60. Everton Cardoso. Rozhodovali: Naishouler - Kyynäräinen (obaja Fín.), Matula (SR), ŽK: Rick - Atajev
zostava SR: Karpiak (Herko) - Rick, Kozár, Doša, Drahovský - Rafaj, Serbin, Směřička, Zdráhal, Belaník, Brunovský, Ševčík, Turek

Na jubilejný 100. medzištátny zápas v drese slovenskej reprezentácie nastúpil Gabriel Rick. Hostia prišli do Levíc v oklieštenej zostave, napriek tomu v úvodných sekundách prvýkrát zahrozili a lopta po strele Finea takmer skončila v sieti. Slováci odpovedali pokusmi Drahovského a Došu, v 10. minúte nepremenil tutovku Ševčík, ktorý hlavičkou zblízka minul odkrytú bránku. Domáci mali dobrý pohyb a hýrili aktivitou, v 15. minúte sa im podarilo otvoriť skóre. Strelu Ricka vyrazil brankár iba pred seba a pohotový Doša ju dopravil do siete - 1:0. Krátko po prestávke mal veľkú šancu Drahovský, výborne zasiahol hosťujúci brankár Huseynli. Slováci v druhom dejstve príliš rýchlo nazbierali tri fauly a museli sa mať na pozore, napriek tejto hrozbe zostali verní aktívnej hre. Vďaka nej si vytvorili ďalšie dobré príležitosti, ktoré však nepremenili. Na opačnej strane podržal svoj tím Karpiak pri strele Atajeva. V záverečnej power play hostia dlho nevedeli nič vymyslieť, 31 sekúnd pred koncom ale po chybe domácej defenzívy vyrovnal Everton Cardoso - 1:1.