Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

ME 2020: Futsalisti SR vystúpia na úvod 3. skupiny v Azerbajdžane

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Tímy v kvalifikácii sú rozdelené do ôsmich skupín po štyroch.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Slovenská futsalová reprezentácia vstúpi do zápolení v 3. skupine kvalifikácie ME 2022 zápasom v Azerbajdžane, ktorý je na programe 29. januára budúceho roka. Informoval o tom oficiálny web Európskej futbalovej únie (UEFA).

Deň predtým si v prvom súboji skupiny zmerajú sily Moldavsko a Grécko. Následne pokračuje kvalifikácia druhým hracím kolom, v ktorom by Slováci mali hrať 2. februára doma proti Moldavsku. V ten istý deň Grécko privíta Azerbajdžan. V marci nastúpia zverenci Mariána Berkyho dvakrát proti Grécku, najskôr 4. marca doma a o tri dni neskôr na palubovke súpera. V apríli sa ôsmeho stretnú doma s favoritom skupiny Azerbajdžanom a boje v skupine uzavrú trinásteho v Moldavsku.

Tímy v kvalifikácii sú rozdelené do ôsmich skupín po štyroch. Súperi sa medzi sebou stretnú systémom doma - vonku. Na finálový turnaj ME v holandských mestách Amsterdam a Groningen (9. januára - 6. februára 2022) postúpia ôsmi víťazi skupín a šesť najlepších tímov z druhých miest. Dva najhoršie tímy z druhých priečok odohrajú baráž o zostávajúcu šestnástu miestenku (14.-17. novembra 2021). Holandsko ako organizátor šampionátu má istú účasť.