Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Futsalisti SR zabojujú o MS s Chorvátskom, Francúzskom a Nemeckom

Slovenská futsalová reprezentácie pred zápasom v Lotyšsku. Foto: teraz.sk

Slováci figurovali v druhom koši spolu s Gruzínskom, Talianskom, Poľskom a Rumunskom, ktorých nemohli dostať za súperov.

Nyon 8. júna (TASR) - Súpermi slovenskej futsalovej reprezentácie v elitnom kole kvalifikácie MS 2024 budú Chorvátsko, Francúzsko a Nemecko. Rozhodol o tom štvrtkový žreb vo švajčiarskom Nyone, ktorý rozdelil dvadsať tímov do piatich štvorčlenných skupín.

Slováci figurovali v druhom koši spolu s Gruzínskom, Talianskom, Poľskom a Rumunskom, ktorých nemohli dostať za súperov. Do elitného kola kvalifikácie postúpili zverenci Mariána Berkyho ako víťazi 12. skupiny hlavného kola, v ktorej nenašli premožiteľa v štyroch zápasoch s Nemeckom a Lotyšskom.

V elitnom kole sa hrá systémom doma - vonku, reprezentácie tak odohrajú celkovo šesť zápasov v asociačných termínoch 11.-20. septembra, 2.-11. októbra a 11.-20. decembra. Na finálový turnaj postúpia piati víťazi skupín. Štyri najlepšie tímy z druhých miest zabojujú o zvyšné dve miestenky v baráži.

"Myslím si, že so žrebom môžeme byť spokojní. I keď budeme hrať znova s Nemcami, ktorí nás dosť potrápili a prekvapili. Jednoduchého súpera tam už určite niet, no pri skladbe tých ostatných skupín v porovnaní našou si myslím, že môžeme byť spokojní. S Chorvátmi to bude otvorená partia, ktorá bude určite odveta za ME. S Francúzmi sme dlhší čas nehrali, ale vieme, že robia veľký progres. Rovnako aj Nemci. Zároveň sú to všetko vyspelé krajiny a môže to byť zaujímavé aj pre divákov. Ja sa na to teším a verím, že nám táto skupina dáva nádeje na postup," povedal pre Futsal Slovakia predseda Tomáš Takáč.

Obhajcovia titulu Portugalci sa predstavia v E-skupine, kde budú ich súpermi Gruzínsko, Arménsko a Fínsko.



Žreb elitného kola kvalifikácie MS 2024 vo futsale:

A-skupina: Kazachstan, Rumunsko, Azerbajdžan, Holandsko

B-skupina: Ukrajina, Poľsko, Srbsko, Belgicko

C-skupina: Chorvátsko, SLOVENSKO, Francúzsko, Nemecko

D-skupina: Španielsko, Taliansko, Slovinsko, Česko

E-skupina: Portugalsko, Gruzínsko, Arménsko, Fínsko