Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Futsaloví reprezentanti zdolali na domácom turnaji USA 3:0

Tomáš Drahovský bojuje o loptu v zápase SR - USA na turnaji Pre-World Cup Futsal Days v Bratislave 7. septembra 2021. Foto: Futsalslovakia.sk

Pre Slovákov slúžilo podujatie ako príprava na ME (19. januára - 6. februára 2022 v Holandsku), na ktoré sa kvalifikovali prvýkrát v histórii.

Bratislava 7. septembra (TASR) -Slovenská futsalová reprezentácia zakončila svoje účinkovanie na turnaji Pre-World Cup FUTSAL DAYS v bratislavskej ŠH Elán víťazstvom 3:0 nad USA. Po bezgólovom prvom polčase sa v druhom dejstve strelecky presadili dvakrát Martin Zdráhal a raz Dominik Ostrák.

Pre Slovákov slúžilo podujatie ako príprava na ME (19. januára - 6. februára 2022 v Holandsku), na ktoré sa kvalifikovali prvýkrát v histórii. Zverenci Mariána Berkyho odohrali na turnaji štyri zápasy. V piatok podľahli Maroku 1:4, následne v nedeľu zdolali v prvom vzájomnom súboji USA 3:2 a v pondelok vyhrali nad Panamou 3:1.

Hlavný lodivod bol s turnajom aj zápasmi spokojný. "V poslednom zápase proti USA sme dali šancu novým hráčom, ktorí nesklamali. Prvý polčas nemal také tempo ako ostatné zápasy, ktoré sme odohrali. Bolo vidieť, že súper zmenil taktiku a namiesto aktívnej vysunutej obrany zvolil stiahnutú. Zameral sa viac na pozičné bránenie a brejkové situácie. My sme mali možnosť si vyskúšať niekoľko variant do stiahnutej obrany, trochu nám viazla kombinácia v prvom polčase, kde bolo veľa nepresností. Hráčov sme nabádali na vyššiu aktivitu a sebavedomie v súbojoch, čo rozhodlo dnešný zápas a po zmene strán sme vsietili po nacvičených akciách krásne góly. V záverečných minútach sme si vyskúšali aj hru s brankárom v poli, kde sme si vytvorili tri sľubné príležitosti, škoda, že bez gólového efektu. Celkovo hodnotíme tento turnaj pozitívne, v štyroch zápasoch sme skúšali rôzne zloženia štvoriek, väčšie množstvo hráčov sa zapojilo do hry a myslím si, že aj zápasy mali svoju kvalitu. Chcem poďakovať všetkým, ktorí prispeli k organizácii tohto turnaja, hráčom za výkon a realizačnému tímu za spoluprácu," citoval Berkyho portál futsalslovakia.sk.

Pre-World Cup FUTSAL DAYS:


SLOVENSKO - USA 3:0 (0:0)
Góly: 24. a 28. M. Zdráhal, 23. Ostrák