Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Gáborík strelil 40. gól v sezóne, nakoniec prehral proti Chárovi

Marián Gáborík Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenský kapitán Zdeno Chára si pripísal jednu asistenciu.

New York 2. apríla (TASR) - Slovenský hokejista Marián Gáborík zaznamenal v noci na pondelok v súboji zámorskej NHL proti Bostonu už svoj 40. gól v sezóne, jeho New York Rangers však prehral 1:2.

K triumfu hostí prispel jednou asistenciou obranca Zdeno Chára, ktorého vyhlásili za druhú hviezdu zápasu. Kapitán "tučniakov" má na konte už 52 bodov (12+40) a prekonal tak svoje maximum zo sezóny 2007/08. Honor tretej hviezdy sa ušiel Gáboríkovi.

Slovenský obranca Bostonu Bruins Zdeno Chára (vpravo) so spoluhráčom Chrisom Kellym bránia pred Brianom Boyleom z New Yorku Rangers v zápase zámorskej hokejovej NHL 1. apríla 2012 v New Yorku.
Foto: TASR/AP Photo/Kathy Kmonicek
Elitnému útočníkovi "jazdcov" sa podarilo dosiahnuť hranicu 40 gólov v jednej sezóne tretíkrát v kariére, z toho dvakrát to dokázal počas troch sezón v drese Rangers. Tí potrebujú z posledných troch zostávajúcich zápasov jeden bod na to, aby vyhrali Atlantickú divíziu a celú Východnú konferenciu, čim by si vybojovali najvyššie nasadenie do blížiaceho sa play off.

Obhajca Stanleyho pohára si piatym víťazstvom z posledných šiestich duelov zase zabezpečil prvenstvo v Severovýchodnej divízii, k čomu výraznou mierou prispel 33 úspešnými zákrokmi brankár Tim Thomas. Práve jeho označil domáci tréner John Tortorella za rozdielový faktor.

"Odohrali sme dobrý zápas, v ktorom bol rozhodujúci výkon Thomasa. V niekoľkých kľúčových momentoch predviedol niekoľko kľúčových zákrokov. V takýchto dueloch stačí jedna chybička a puk skončí v bránke," citoval Tortorellu portál nhl.com.


Višňovského vyhlásili za tretiu hviezdu zápasu

Slovenský obranca Anaheimu Ducks Ľubomír Višňovský (vpravo) a Jordan Eberle z Edmontonu Oilers v zápase zámorskej hokejovej NHL 1. apríla 2012 v Anaheime.
Foto: TASR/AP Photo/Christine Cotter
Anaheim s obrancom Ľubomírom Višňovským prehral vo svojom poslednom domácom zápase v ročníku s Edmontonom 1:2. Višňovského, ktorý strávil na ľade vyše 23 minút a do štatistík si pripísal aj jednu strelu, vyhlásili za tretiu hviezdu zápasu.

Pozornosť však pútal predovšetkým fínsky veterán Teemu Selänne, pre ktorého to bol možno posledný domáci duel v rámci jeho 19-ročnej profiligovej kariéry. Vypredané hľadisko skandovaním vyzývalo svojho hrdinu, aby potiahol ešte jeden rok.

"Je to takmer smiešne, že ľudia skandujú kvôli takému starému chlapíkovi. Samozrejme ma to veľmi teší, fanúšikov som si vždy nesmierne vážil. Čaká má náročné rozhodovanie, ale ako som už povedal, zatiaľ neviem, čo sa stane. Budem sa držať pôvodného plánu. Oddýchnem si a uvidím, ako sa budem cítiť," uviedol 41-ročný krídelník, ktorý strelil v dueli s "olejármi" jediný gól svojho tímu.


Hossa asistoval, Chicago prehralo

Ani asistencia Mariána Hossu nezabránila prehre Chicaga s Minnesotou 4:5 po samostatných nájazdoch. "Divosi" zvíťazili už v treťom dueli za sebou a aspoň v závere sezóny sa snažia napraviť si chuť z nevydareného ročníka. "Tieto zápasy sú dôležité pre mnohé tímy. Ide v nich o česť a budovanie hrdosti smerom k nasledujúcej sezóne. Ľudia si povedia, že už sme predsa mimo hry, ale pre mužstvo je dôležité ukončiť sezónu spôsobom, že robíme veci správne a nedovolenkujeme," vyhlásil autor víťazného nájazdu Devin Setoguchi.

Nedarilo sa ani New Yorku Islanders, ktorý na domácom ľade podľahol Ottawe 1:5. Hostia štvrtým triumfom v rade spečatili svoju účasť vo vyraďovacej fáze ako v poradí šiesty tím Východnej konferencie. Obranca "ostrovanov" Milan Jurčina napriek vysokej prehre a vyše 18-minútovom pobyte na ľade nezaznamenal ani jednu mínusku, do štatistík mu naopak pribudli tri strely.

V pennsylvánskom derby sa viac darilo Philadelphii, ktorá zvíťazila nad Pittsburghom 6:4 a v poslednom zápase zdolal Detroit Floridu 2:1 až po samostatných nájazdoch.

výsledky:



NY Islanders - Ottawa 1:5
Góly: 8. Streit - 17. Turris, 24. Gončar, 26. Michálek, 34. Foligno, 47. Turris. Brankári: Montoya - Anderson. Strely na bránku: 30:32. Diváci: 14.210.


NY Rangers - Boston 1:2 (za domácich M. Gáborík 1+0 - za hostí Z. Chára 0+1)
Góly: 5. GáBORÍK - 24. Seidenberg (CHÁRA), 32. Bergeron. Brankári: Lundqvist - Thomas. Strely na bránku: 34:21. Diváci: 18.200.


Detroit - Florida 2:1 pp a sn
Góly: 46. Hudler, rozhodujúci sn: Hudler - 18. Fleischmann. Brankári: Howard - Clemmensen. Strely na bránku: 32:28. Diváci: 20.066.


Chicago - Minnesota 4:5 pp a sn (za domácich Marián Hossa 0+1)
Góly: 11. Sharp, 26. Stalberg, 29. Kane, 58. Kane - 11. Setoguchi, 14. Heatley, 26. Stoner, 27. Brodziak, rozhodujúci sn: Setoguchi. Brankári: Emery - Harding. Strely na bránku: 35:30. Diváci: 21.576.


Pittsburgh - Philadelphia 4:6
Góly: 2. Sullivan, 5. Neal, 56. Sullivan, 60. Kunitz - 16. Giroux, 22. Talbot, 43. Simmonds, 47. Voráček, 54. Bourdon, 59. Voráček. Brankári: Fleury - Bobrovskij. Strely na bránku: 47:26. Diváci: 18.601.


Anaheim - Edmonton 1:2
Góly: 15. Selänne - 1. Hartikainen, 7. Hartikainen. Brankári: Hiller - Dubnyk. Strely na bránku: 33:15. Diváci: 17.266.