Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Gáborík gólom pomohol Columbusu k výhre nad Vancouverom

Hokejista Columbusu Slovák Marián Gáborík (vpravo) a hráč Vancouveru
Ryan Stanton (vľavo) bojujú o puk v zápase zámorskej hokejovej NHL Columbus Blue Jackets - Vancouver Jackets 20. októbra 2013 v Columbuse.
Foto: TASR/AP

Pre slovenského reprezentanta to bol v prebiehajúcej sezóne tretí presný zásah a s ôsmimi bodmi je na čele kanadského bodovania mužstva.

New York 21. októbra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Marián Gáborík prispel v noci na pondelok gólom k výhre Columbusu nad Vancouverom 3:1. Bola to zároveň jeho jediná strela na bránku súpera počas takmer 18 minút, ktoré strávil na ľade. Pre slovenského reprezentanta to bol v prebiehajúcej sezóne tretí presný zásah a s ôsmimi bodmi je na čele kanadského bodovania mužstva. Okrem gólu sa prezentoval aj jedným plusovým bodom.

Gáborík sa presadil už v 4. minúte duelu, keď z tesnej blízkosti tečoval strelu Anisimova. Veľký podiel na treťom triumfe Columbusu v sezóne mal brankár Curtis McElhinney. Tridsaťročný náhradník za držiteľa Vezinovej trofeje Sergeja Bobrovského nastúpil na svoje prvé stretnutie v sezóne, zneškodnil 37 súperových striel a vyhlásili ho za prvú hviezdu duelu. "Chcel som nastúpiť a zanechať dobrý dojem. Verím, že sa mi to podarilo. Cítil som sa dobre. Pred zápasom som bol trochu nervózny, už je to nejaký čas, čo som hral na tejto úrovni," uviedol McElhinney, ktorý si naposledy zahral v NHL ešte v sezóne 2011/12, keď nastúpil na dva zápasy za Phoenix Coyotes. Uplynulý ročník strávil na farme Blue Jackets v Springfielde v AHL. "Dnes bol naozaj výborný," pochválil ho tréner Columbusu Todd Richards.

Nashville Predators dosiahli druhé víťazstvo v rade a piate v sezóne, keď triumfovali na ľade Winnipegu 3:1. Hostia položili základ úspechu v druhej tretine, ktorú vyhrali 3:0. "Je to pre nás veľké víťazstvo. Dokázali sme to napriek cestovaniu a náročnému programu. Máme štyri formácie, ktoré dokážu korčuľovať a hrať. Našli sme systém ako hrať a vyhrávať," uviedol strelec tretieho gólu Matt Cullen. Predátori sa pritom museli vyrovnať s nepriazňou zápasového programu, keďže ešte v noci na nedeľu hrali náročný duel v Montreale (2:1).

"V sobotu sme naozaj tvrdo dreli. Nemali sme pauzu, ale nakoniec sme vyhrali aj dnes. Táto skupina hráčov sa spolu veľmi dobre baví," uviedol tréner Barry Trotz. Nashville podržal brankár Carter Hutton, ktorý zlikvidoval 38 striel Winnipegu a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu.

Skvelý obrat sa podaril hráčom Anaheimu, ktorí po prvej tretine domáceho súboja s Dallasom prehrávali už 1:3, no nakoniec sa tešili z triumfu 6:3. Zároveň vyrovnali rekord tímu, keď dosiahli už siedme víťazstvo v rade. Center Ryna Getzlaf strelil gól a pridal tri asistencie, o jeden bod menej zaznamenal Corey Perry (2+1). "Dnešný obrat bol pre nás ťažký test. Ďalším bude nasledujúci trip, keďže bude najdlhší v sezóne," vyhlásil Perry. Káčerov teraz čaká osemzápasová šnúra na ľade súperov.


Sumáre

COLUMBUS - VANCOUVER 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)



Góly: 4. GÁBORÍK (Anisimov, Wisniewski), 52. Umberger (Johansen, Prout), 60. Johansen (Umberger) - 31. H. Sedin (Garrison, Kesler). Brankári: McElhinney - Lack, strely na bránku: 29:38.



WINNIPEG - NASHVILLE 1:3 (0:0, 0:3, 1:0)



Góly: 50. Kane (Jokinen, Setoguchi) - 21. Nyström, 33. Hörnqvist, 35. Cullen (Smith, Wilson). Brankári: Pavelec - Hutton, strely na bránku: 39:26



ANAHEIN - DALLAS 6:3 (1:3, 3:0, 2:0)



Góly: 3. Selänne (Getzlaf, Vatanen), 21. Perry (Getzlaf, Winnik), 32. Perry (Fowler, Getzlaf), 39. Etem (Cogliano, Allen), 45. Getzlaf (Perry, Palmieri), 56. Perreault (Etem, Fowler) - 11. Garbutt (Fiddler), 15. Dillon (Ničuškin, Horcoff), 19. Horcoff (Cole, Benn). Brankári: Hiller (Andersen) - Campbell, strely na bránku: 47:36.



VIDEO