Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Gáboríkov gól Rangers nepomohol, Devils vedú sériu východného finále

Brankár Rangers Henrik Lundqvist nezabránil gólu z hokejky Trevisa Zajaca. Foto: TASR/AP

Tridsaťdva sekúnd pred záverečným klaksónom spečatil triumf Devils strelou do prázdnej brány počas power play domáceho tímu Zach Parise.

New York 24. mája (TASR) - Hokejisti New Jersey Devils zvíťazili v piatom finále Východnej konferencie zámorskej NHL na ľade New Yorku Rangers 5:3 a v sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 3:2.

Šiesty zápas je na programe v noci na sobotu o 2.00 SELČ na ľade Devils v Prudential Center a domáci môžu rozhodnúť o svojej prvej účasti vo finále Stanleyho pohára od roku 2003.

Slovenský útočník v drese "jazdcov" Marián Gáborík v 17. sekunde poslednej tretiny vyrovnal svojím 5. gólom v tohtoročnom play off na 3:3, no súper v 56. minúte zaznamenal víťazný presný zásah z hokejky Ryana Cartera. Tridsaťdva sekúnd pred záverečným klaksónom spečatil triumf Devils strelou do prázdnej brány počas power play domáceho tímu Zach Parise.

Gól Mariána Gáboríka:





Práve Parise potvrdil, že aj napriek víťazstvu odohral jeho tím azda najslabší zápas nielen v sérii s Rangers, ale v celom play off.

"Určite to nebolo najkrajšie. Pravdepodobne to bol najdlhší úsek v celom play off, v ktorom sme príliš dobre nepôsobili. Veľmi slabo sme forčekovali a práve náš súper hral dobre. Dosiahli sme však víťazstvo a to jediné sa počíta," tešil sa Parise.

Gáboríkov gól zavŕšil stíhaciu jazdu domácich, ktorí v prvej tretine prehrávali už 0:3, no vrátili sa späť do zápasu. Slovák hneď po sedemnástich sekundách tretej časti profitoval z pádu obrancu hostí a zo zaváhania inak skvelého brankára Devils Martina Brodeura. Veterán si po puk vykorčuľoval z bránkoviska a chcel ho nechať kúsok za bránkovou čiarou pre obrancu, Gáborík sa však prehnal popri ležiacom bekovi a pri pokuse Brodeura vrátiť sa späť na svoju pozíciu, využil brankára na odraz puku a od nohy dezorientovaného gólmana sa puk dostal až za čiaru.

Slovenský krídelník si po jedinej strele v súboji pripísal piaty gól v play off. Návrat Rangers do zápasu vyzdvihol po stretnutí aj center Brian Boyle. "Náš súper hral celý čas iba na kontry a mal zopár šťastných pukov. Niekedy sa to stáva, no my sme sa nevzdali, pokračovali sme v úsilí a nakoniec sme odohrali jeden celkom dobrý duel." Jeho slová potvrdzoval aj pomer striel 28:17 v prospech domácich.

NY Rangers - New Jersey 3:5






play off zámorskej NHL:

finále Východnej konferencie, piaty zápas:

NY RANGERS - NEW JERSEY 3:5 (1:3, 1:0, 1:2)

Góly: 16. Prust (Fedotenko, Stepan), 21. Callahan (Anisimov, Dubinsky), 41. GÁBORÍK - 3. Gionta (Fayne, Bernier), 5. Eliáš (Henrique, Kovaľčuk), 10. Zajac (Parise, Salvador), 56. Carter (Gionta, Židlický), 60. Parise (Kovaľčuk, Fayne). Brankári: Lundqvist - Brodeur. Strely na bránku: 17:28. Diváci: 18.200.

/stav série: 2:3/