Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Gajanová už pozná súperky na mítingu Diamantovej ligy v Lausanne

Na archívnej snímke slovenská reprezentantka v atletike Gabriela Gajanová. Foto: TASR/Martin Baumann

Devätnásťročná zverenka Pavla Slouku v AK ZŤS Martin zaokrúhli počet Slovákov v histórii DL na desať.

Lausanne 2. júla (TASR) - Slovenská atlétka Gabriela Gajanová spoznala súperky v behu na 800 metrov na piatkovom mítingu Diamantovej ligy v Lausanne. Sily si zmeria s dvojnásobnou halovou majsterkou Európy Selinou Büchelovou, ďalšími dvoma domácimi Švajčiarkami Lore Hoffmannovou a Deliou Sclabasovou, Keňankami Nelly Jepkosgeiovou a Mary Kuriovou, bronzovou Švédkou z ME 2016 Lovisou Lindhovou, Halimah Nakaayiovou z Ugandy, vlaňajšou juniorskou majsterkou sveta Diribe Weltejiovou z Etiópie a Lotyškou Ligou Velvereovou.

Devätnásťročná zverenka Pavla Slouku v AK ZŤS Martin zaokrúhli počet Slovákov v histórii DL na desať. Slovensko bude mať vďaka nej zastúpenie v prestížnom seriáli prvýkrát od septembra 2016, keď skončila trojskokanka Dana Velďáková šiesta v Bruseli. Informovala o tom stránka Slovenského atletického zväzu (SAZ) na facebooku.

V behu na 800 m sa na mítingu Athletissima nebudú dávať body do DL. Najlepšie slovenské umiestenie v bodovaných disciplínach (3. miesto) si vybojovali trojskokanka Dana Velďáková v Londýne 2011 a 2015 a Lucia Hrivnák Klocová na 800 m v Londýne 2011. V disciplínach, ktoré síce boli v programe, ale nezískavali sa v nich body, si najlepšie počínala Jana Velďáková, ktorá v roku 2015 v Štokholme vyhrala diaľku a v Londýne skončila tretia. Hrivnák Klocová bola v roku 2011 druhá na 800 m v Birminghame.