Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Gajanová vyhrala osemstovku na mítingu Anmälda Gothenburg Games

Na snímke slovenská reprezentantka v behu na 800m Gabriela Gajanová. Foto: TASR - Martin Baumann

Vo svojich druhých pretekoch v halovej sezóne zvíťazila za 2:04,49 min, čo je o 47 stotín slabší čas ako v nedeľu v Štokholme.

Göteborg 2. februára (TASR) - Slovenská atlétka Gabriela Gajanová vyhrala osemstovku na mítingu Anmälda Gothenburg Games v Göteborgu s challengerovým štatútom WAIT.

Vo svojich druhých pretekoch v halovej sezóne zvíťazila za 2:04,49 min, čo je o 47 stotín slabší čas ako v nedeľu v Štokholme, kde zabehla nový osobný rekord pod strechou a zároveň druhý najlepší výkon slovenskej halovej histórie 2:04,02 min. Za prvenstvo jej však patrí 40 bonusových bodov do renkingu pre HME v Istanbule. Navyše získala cenný skalp Keňanky Jarinter Mwasyovej, úradujúcej africkej šampiónky s absolútnym osobným maximom pod dve minúty (1:59,84 v r. 2022) či dánskej rekordérky Annemarie Nissenovej (2:00,58 v r. 2022). Členka tréningovej skupiny švajčiarskeho kouča Louisa Heyera mala v cieli náskok 45 stotín pred Nissenovou, Mwasyovej preteky nevyšli a zaostala o 1,49 s.

"Víťazstvo ma teší. Som veľmi spokojná s tým, ako som zbiehala po sto metroch. Tam som mala celkom dobrú pozíciu. Potom sa mi dve súperky trošku vzdialili, ale náskok som stiahla a finiš mi vyšiel výborne. Preteky teda môžem hodnotiť iba pozitívne. Po Štokholme, kde som nevedela, čo čakať, sme si s trénerom povedali, že sa pokúsim o víťazstvo a vyšlo to," uviedla pre atletika.sk.

Monika Weigertová skončila vo finále 60 m na štvrtom mieste časom 7,46 s. Tridsaťročná šprintérka bojuje o účasť na HME, potrebuje však zabehnúť limit 7,24 s.