Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Galatasaray získal Mertensa a Torreiru

Futbalista Neapolu Dries Mertens (vľavo) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v zápase 9. kola talianskej Serie A, SSC Neapol - AS Rím v Neapole v nedeľu 29. novembra 2020. Foto: TASR/AP

Tridsaťpäťročný Mertens prichádza po deviatich sezónach v talianskom Neapole, kde sa stal rekordným strelcom klubu.

Istanbul 9. augusta (TASR) - Turecký futbalový klub Galatasaray Istanbul oznámil, že získal belgického útočníka Driesa Mertensa a uruguajského stredopoliara Lucasa Torreiru.

Galatasaray, ktorého trápia veľké dlhy, skončil v minulej sezóne v tureckej lige na trinástom mieste so ziskom 52 bodov. Fanúšikovia rekordného 22-násobného šampióna privítali oboch hráčov v nedeľu na letisku, keď prišli na lekárske prehliadky.

Tridsaťpäťročný Mertens prichádza po deviatich sezónach v talianskom Neapole, kde sa stal rekordným strelcom klubu. "Je pre mňa cťou dostať ponuku od Galatasarayu. Som šťastný a nadšený," uviedol Mertens na Twitteri.

Dvadsaťšesťročný Torreira vyhral s Arsenalom FA Cup a počas hosťovania v Atleticu Madrid s ním triumfoval v španielskej La Lige. V minulej sezóne pôsobil vo Fiorentine, za ktorú odohral vo všetkých súťažiach 35 zápasov. Informovala agentúra AFP.