Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Galovič vyzdvihol organizáciu MS v Čunove, chválil ju aj prezident ICF

Na snímke český vodný slalomár Václav Chaloupka (uprostred) sa teší na pódiu po zisku zlatej medaily vo finále C1 mužov na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v Areáli vodných športov Divoká voda v bratislavskom Čunove v nedeľu 26. septembra 2021. Striebornú medailu získal Slovák Alexander Slafkovský (vľavo), bronz Franz Anton (vpravo) z Nemecka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Šampionát sa uskutočnil v bubline, organizácia prebiehala v prísnom režime. Objavili sa aj pozitívne testy, problém však organizátori eliminovali.

Čunovo 27. septembra (TASR) - Majstrovstvá sveta na divokej vode v Čunove priniesli veľa emócií, rozlúčok, ale aj pozitívnych ohlasov od účastníkov. Predseda sekcie divokých vôd Richard Galovič dokonca dostal od prezidenta Medzinárodnej kanoistickej federácie Josého Perurenu pochvalu najvyššieho rangu.

Okrem skvelých športových výkonov sprevádzala šampionát aj skvelá divácka kulisa. Cez brány areálu sa počas dvoch dní prehnalo viac ako 5-tisíc divákov. "Predovšetkým si veľmi vážim, že tento šport má stále obrovské množstvo fanúšikov. A šport sa má robiť práve pre nich, aby si užili atmosféru. A tú nám závidí celý svet, pretože šport je obmedzený a uplynulé dva roky sa množstvo eventov uskutočnilo bez fanúšikov. A aj keď tu boli chyby, ktoré vyplývajú z nenaplneného rozpočtu, tak som si istý, že športovcom nechýbalo nič a že sme urobili skvelú prácu. Slovensko nestratilo kredit svetovej kanoistickej veľmoci. Celý náš tím pracoval od rána do rána a bol som rád, keď som videl úsmevy na tvárach tých, o ktorých sme sa starali, ale aj na tvárach najbližších ľudí," povedal Galovič.
dodal Galovič.
Na snímke slovenskí fanúšikovia povzbudzujú na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v Areáli vodných športov Divoká voda v bratislavskom Čunove v nedeľu 26. septembra 2021.
Foto: TASR - Jaroslav Novák

Šampionát sa uskutočnil v bubline, organizácia prebiehala v prísnom režime. Objavili sa aj pozitívne testy, problém však organizátori eliminovali. "Aj preto som rád, že bublinový systém splnil úlohu. Odseparoval zdravých športovcov od tých, ktorí sa nakazili nebezpečným vírusom. Som rád, že aj v tomto sme urobili skvelú prácu so slovenskou spoločnosťou. Udržať 12 dní ľudí zdravých je v dnešnej dobe obrovská výzva. Pár prípadov sme hneď zachytili, odtrasovali a zabezpečili. Z pohľadu zdravotného zabezpečenia to bola vynikajúca práca,"

Predseda sekcie divokých vôd zhodnotil aj športové úspechy a prezradil, s akými slovami sa s ním lúčil prezident ICF. "Žijeme dobu, kedy sú medaily na druhom mieste. Ale veľmi si ich vážim, pretože majú výpovednú hodnotu. Keď som sa lúčil s prezidentom kanoistickej federácie i viceprezidentom, tak hovorili, že z ich pohľadu to bol najlepší šampionát, aký zažili. Veľmi si to vážim, lebo tieto hodnotenia nie sú v kanoistike bežné a povinné. Aj športovci sa vyjadrovali pozitívne, ja hovorím, že máme najkrajšiu divokú vodu na svete. Verím, že tento park, ktorý sa ešte stále zveľaďuje, pritiahne ďalších mladých ľudí k divokej vode na Slovensku."