Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Galtier podľa AFP nezostane na lavičke Paríža Saint-Germain

Na snímke tréner francúzskeho futbalového klubu Paríž St. Germain Christophe Galtier. Foto: TASR - AP

Päťdesiatštyriročný Galtier doviedol PSG k zisku rekordného jedenásteho titulu v Ligue 1. Hlavný cieľ, ktorým bolo víťazstvo v Lige majstrov, však jeho zverenci nesplnili.

Paríž 5. júna (TASR) - Christophe Galtier nebude v nasledujúcej sezóne tréner futbalistov Paríža Saint-Germain. V pondelok to pre agentúru AFP uviedol zdroj blízky rokovaniam.

Päťdesiatštyriročný Galtier doviedol PSG k zisku rekordného jedenásteho titulu v Ligue 1. Hlavný cieľ, ktorým bolo víťazstvo v Lige majstrov, však jeho zverenci nesplnili. Parížania vypadli už v osemfinále s Bayernom Mníchov. Právnik francúzskeho kormidelníka, ktorého kontaktovala agentúra AFP, sa odmietol vyjadriť, ale zdroj blízky rokovaniam potvrdil, že Galtier nebude trénovať v Parku princov.

Na otázku o budúcnosti odpovedal Galtier už po záverečnom zápase sezóny proti Clermontu (2:3). "Uvidíme, aké rozhodnutie príjme vedenie," povedal niekoľko minút po tom, ako ho časť publika vypískala.

Denník L'Équipe v nedeľu prišiel s informáciou, že novým koučom Parížanov by mal byť Nemec Julian Nagelsmann, ktorý v marci skončil po takmer dvojročnom pôsobení na lavičke Bayernu Mníchov.