Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Slovenským kanoistom sa nepodarilo získať miestenky do Tokia

Kanoe, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V K1 na 200 m skončila Gamsjägerová na šiestom mieste s vyše dvojsekundovou stratou na víťaznú Britku Deborah Kerrovú.

Szeged 13. mája (TASR) - Ani jednej zo slovenských lodí sa na dodatkovej európskej olympijskej kvalifikácii v Szegede nepodarilo získať miestenky do Tokia. Najlepší výsledok dosiahol dvojkajak v zložení Lisa Maria Gamsjägerová, Mariana Petrušová, ktorý finišoval vo finále K2 na 500 m piaty.

V K1 na 200 m skončila Gamsjägerová na šiestom mieste s vyše dvojsekundovou stratou na víťaznú Britku Deborah Kerrovú. Neuspelo ani dvojkanoe v zložení Eduard Strýček, David Fekete, ktoré dopádlovalo vo finále na 1000 m siedme. Predpoludním sa nedarilo Petrušovej v K1 na 500 m, ani Matejovi Rusnákovi v C1 na 1000 m, obaja skončili na deviatej pozícii. Poslednú šancu zabojovať o Tokiu budú mať Slováci na budúci týždeň na svetovej dodatkovej olympijskej kvalifikácii v ruskom Barnaule.

V roku 2019 na MS v Szegede vybojovali Slováci päť olympijských miesteniek do Tokia. Peter Gelle štvrtou priečkou vo finále K1 na 1000 m a štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Erik Vlček, Csaba Zalka, Adam Botek ziskom bronzu na 500 m trati.