Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Ganong oznámil, že po sezóne ukončí aktívnu kariéru

Travis Ganong z USA lyžuje počas tréningového zjazdu Svetového pohára mužov vo štvrtok 2. marca 2023 v Aspene v Kalifornii. Foto: TASR/AP

Na domácich majstrovstvách sveta v roku 2015 v Beaver Creeku Ganong získal rýchlostný špecialista striebro v zjazde a v rovnakej disciplíne vo Svetovom pohári má dve víťazstvá.

Park City 2. marca (TASR) - Americký lyžiar Travis Ganong oznámil, že po sezóne ukončí aktívnu kariéru. Tridsaťštyriročný pretekár absolvuje záverečné podujatia Svetového pohára v Aspene a Soldeu. Informovala o tom agentúra APA.

"Dosiahol som svoje ciele, vyhral som preteky Svetového pohára, medailu z MS, bojoval som o pódium na niekoľkých olympijských hrách. Korunovať to všetko pódiom v Kitzbüheli bola veľká česť," uviedol Ganong, ktorý v januári obsadil 3. miesto v zjazde v rakúskom stredisku.

Na domácich majstrovstvách sveta v roku 2015 v Beaver Creeku získal rýchlostný špecialista striebro v zjazde a v rovnakej disciplíne vo Svetovom pohári má dve víťazstvá. Na stupni víťazov SP sa umiestnil celkovo šesťkrát.