Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Garciová na MS WTA Tour so životným úspechom: Išla som po titule

Francúzska tenistka Caroline Garciová pózuje s trofejou po víťazstve nad Arinou Sobolenkovou z Bieloruska vo finále dvojhry na MS WTA Tour v americkom Fort Worthe 7. novembra 2022. Foto: TASR - AP

V zápase si v prvom sete obe hráčky udržali podanie a Garciová ho vo svoj prospech rozhodla v tajbrejku.

Fort Worth 8. novembra (TASR) - Francúzska tenistka Caroline Garciová sa stala víťazkou majstrovstiev sveta WTA Tour. Vo finále v noci na utorok zdolala v americkom Fort Worthe Bielorusku Arinu Sobolenkovú 7:6 (4), 6:4.

Dvadsaťdeväťročná Garciová si pripísala najväčší úspech v kariére. Na grandslamových podujatiach sa doteraz nikdy nedostala ani do finále, najďalej bola tento rok na US Open, keď vypadla v semifinále. Stala sa iba druhou Francúzkou s triumfom na záverečnom podniku sezóny, pred ňou získala titul Amelie Mauresmová v roku 2005.

V zápase si v prvom sete obe hráčky udržali podanie a Garciová ho vo svoj prospech rozhodla v tajbrejku. Tento moment Bielorusku zaskočil a hneď na úvod druhého svoj servis stratila. To sa ukázalo byť rozhodujúcim momentom, keďže vo zvyšnej časti duelu obe hráčky opäť nezaváhali na servise.

"Mám obrovskú radosť. Bláznivé finále, o každú loptičku sa intenzívne bojovalo. Dôležité bolo, že som dokázala zostať pokojná a využiť každú príležitosť. Som na seba naozaj hrdá, išla som rázne po titule a dosiahla moje najväčšie prvenstvo," tešila sa podľa AFP po stretnutí Garciová, ktorá mala na turnaji pozíciu nasadenej sedmičky.

Sobolenková pripustila, že o neúspechu rozhodla jej nekoncentrovanosť v úvode druhého setu. "Bol to kľúčový moment, na chvíľu som znížila úroveň mojej hry. V minulosti som prehry ťažko znášala, ale už som sa naučila veci akceptovať. Je to pre mňa veľmi dôležité, keďže nejde iba o tenis, ale aj o to stať sa dobrým človekom," prijala prehru Bieloruska, ktorá v sezóne postúpila na grandslamových turnajoch najďalej do semifinále US Open.



MS WTA Tour vo Fort Worthe - finále:

Caroline Garciová (Fr.-6) - Arina Sobolenková (Biel.-7) 7:6 (4), 6:4.