Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Nové Zámky vyhrali v Banskej Bystrici, postup majú vo vlastných rukách

Na snímke zľava Max Gerlach (Prešov) a Tomáš Mikúš (Nové Zámky) počas zápasu 37. kola hokejovej Tipos Extraligy medzi HC MV Transport Prešov a HC MIKRON Nové Zámky v Prešove v piatok 3. februára 2023. Foto: TASR - Veronika Mihaliková

Nové Zámky sa prepracovali na šieste miesto a priamy postup do play off majú vo svojich rukách.

Banská Bystrica 27. februára (TASR) – Hokejisti Banskej Bystrice a Nových Zámkov majú dve kolá pred koncom základnej časti Tipos extraligy namierené k priamej účasti vo štvrťfinále play off. Ich vzájomný nedeľný súboj opäť zvládol lepšie hosťujúci celok, ktorý vyhral 4:2. Prepracoval sa na šieste miesto a priamy postup má vo svojich rukách.

"Priebeh zápasu v Banskej Bystrici nebol úplne podľa našich predstáv, no sme radi za tri body. Pred sezónou bola naším cieľom prvá šestka a keby nám niekto povedal, že dva - tri zápasy pred koncom to bude o pár bodov, brali by sme to. Nevytvárame na seba zbytočný tlak, skúsime získať čo najviac bodov. Play off je úplne iná súťaž," uviedol po nedeľňajšej výhre pod Urpínom novozámocký kapitán Tomáš Mikúš, pričom vyzdvihol najmä brankára Pavla Kantora. Ten vykryl 50 striel.

"Z jeho strany to bol štandard. Drží nás celú sezónu, podáva extrémne nadštandardné výkony. Od začiatku nás drží nad vodou a je základný stavebný kameň nášho úspechu. Určite mu patrí veľká vďaka," nešetril chválou na adresu Kantora tréner.

Banskobystričania boli v súboji s Novými Zámkami lepším mužstvom na ľade, napriek tomu nebrali ani bod. "Neviem čo povedať, ale celý zápas sme boli lepší. Čo už, aj taký je hokej. Myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť. Podržal ich brankár, po prvej a aj po druhej tretine mohol byť stav 5:1 či 6:1. Chýbalo nám trošku 'šťastíčka'. V závere tam padli Zámčanom šťastné góly. – jeden z boku, druhý sa poodrážal hádam od štyroch hráčov," povedal strelec druhého banskobystrického gólu v zápase Rastislav Gašpar.

Hokejistom spod Urpína patrí dve kolá pred koncom základne časti Tipos extraligy piata priečka a z prvej šestky ich môžu vyradiť iba Michalovce, ktoré odohrajú ešte tri zápasy. ´Barani´ by však museli zostávajúce duely prehrať a Zemplínčania všetky tri vyhrať.

Boj o šieste miesto a priamu účasť v play off zvedú Novozámčania nielen s Michalovcami, ale aj s Popradom. Pred oboma tímami majú dvojbodový náskok. "Priznám sa, dávno som nezažil tak vyrovnanú ligu. Je to v podstate smiešne, že do posledného kola sa hrá o tú prvú šestku, tiež o spodok tabuľky, aj o vrch. Slovenská extraliga týmto vlastne získava na atraktivite,“ uzavrel svoj pohľad na vývoj v tabuľke Mikúš.