Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Gašparík pred odvetou: Keď dostaneme prvý gól, je koniec

Na snímke tréner Trnavy Michal Gašparík počas tlačovej konferencie pred zajtrajším zápasom 3. predkola Európskej konferenčnej ligy (EKL) FC Spartak Trnava - Raków Czestochowa v Trnave v stredu 3. augusta 2022. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Trnava v tretej najprestížnejšej európskej súťaži zatiaľ svoju úlohu zvládla. V 2. predkole prešla cez klub z Walesu AFC Newton po víťazstvách 4:1 a 2:1.

Trnava 10. augusta (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava stoja pred neľahkou úlohou zvrátiť nepriaznivý stav z úvodného stretnutia 3. predkola Európskej konferenčnej ligy 2022/23. Na pôde Rakówa Čenstochová sa vo štvrtok pokúsia postúpiť do play off. Z úvodného domáceho stretnutia si k poľskému vicemajstrovi priniesli manko 0:2.

Klub zo Sliezska je zároveň víťazom Poľského pohára a na štadióne Antona Malatinského triumfoval, i keď strelecky aktívnejší boli domáci. O oba jeho góly sa postaral ešte v prvom polčase Ivi Lopez. Dvadsaťosemročný španielsky útočník sa presadil najprv v 30. minúte, keď jemne tečoval oblúčik spoluhráča za obranu a na konci polčasu premenil pokutový kop po faule Martina Bukatu v šestnástke. "Mali sme dobrý vstup do zápasu, chceli sme byť aktívni a agresívni. Boli sme v tomto o niečo aj lepší. Do občerstvovacej prestávky to bolo v poriadku, potom z ničoho nič prišla hraničná ofsajdová situácia a Raków išiel do vedenia. Druhý gól bol lacný. Celkovo si nemyslím, že sme boli v tomto zápase zrelí na prehru 0:2. Nedokázali sme vyhrať súboje v šestnástke, nemali sme šťastie na odrazené lopty. Škoda, že sme nedali kontaktný gól," povedal tréner Trnavy Michal Gašparík.

Jeho zverenci sa na odvetu príliš nenaladili, keďže v lige doma iba remizovali so Žilinou 2:2. V záverečnej polhodine však dokázali streliť dva góly a o rovnaký kúsok sa pokúsia aj v Poľsku. Budú na to mať celý zápas. "Myslím, že nálada nie je zlá. Relatívne stratený zápas sme zvládli aspoň na jeden bod, hoci každému sa to máli. Výkon bol dobrý, v druhom polčase veľmi dobrý. Dostávali sme sa do veľa situácií a aj keď sme nevyhrali tento zápas, mohli sme ho vyhrať. Potrebujeme byť efektívnejší, možno keby sa hralo ešte päť minút, tak to vyhráme. Bolo vidno, že mužstvo to nevzdalo, pomohli náhradníci aj zmena systému. Cítil som z mužstva pozitívnu energiu, aj keď sa nám nedarilo," uviedol pre oficiálnu stránku. Gašparíkovi vyšlo striedanie, keď v druhom polčase poslal do hry oboch útočníkov Milana Ristovského a Kelvina Boatenga: "Je to recept aj z pohľadu toho, že hrajú trojobrancový systém. Nám to v zápase so Žilinou veľmi pomohlo, hoci predtým, keď sme ich dali hrať spolu, tak nám to neraz ublížilo. Tentoraz som z nich cítil, že keď išli na ihrisko z lavičky, tak z nich išla pozitívna emócia, ktorú si hádam prenesú aj do tohto zápasu. Útočníci sú večná diskusia, zažil som to tu aj ako hráč. Je to taký laický pohľad, ale aj v modernom futbale najlepšie tímy hrajú na jedného útočníka. Podstatné sú iné veci a koľko hráčov sa do ofenzívy zapojí. S Rakówom však pôjdeme na dvoch útočníkov a verím, že budeme efektívni. "

Podľa Gašparíka bude vo štvrtok rozhodujúci prvý gól: "Keď ho dostaneme, tak je koniec. Pokiaľ by sme ho dali a využili aj to, že Rakow prehral v lige, dostali by sme sa do psychickej výhody." Raków prehral cez víkend s v lige s Górnikom Zabrze 0:1.

Trnava v tretej najprestížnejšej európskej súťaži zatiaľ svoju úlohu zvládla. V 2. predkole prešla cez klub z Walesu AFC Newton po víťazstvách 4:1 a 2:1. V prípade postupu do záverečnej štvrtej časti predkola vyraďovacej fázy čaká Trnavu úspešnejší z dvojice Slavia Praha - Panathinaikos Atény.

3. predkolo EKL 2022/2023 - odveta:


Raków Čenstochová - FC Spartak Trnava /štvrtok 11. augusta, 18.00 SELČ, Miejski Stadion Piłkarski Raków, vysiela Šport RTVS/

rozhodcovia: Lindhout - Schaap, De Nas (všetci Hol.)
/prvý zápas 2:0/