Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Gatlin sa cíti zdravo, Warholm necíti žiaden tlak

Justin Gatlin Foto: TASR AP

V piatok mali katarské MS na programe jediné finále. Maratón žien skončil až v sobotu ráno slovenského času.

Dauha 27. septembra (TASR) - Najrýchlejším mužom v piatkových rozbehoch na 100 m na majstrovstvách sveta v atletike bol Američan Christian Coleman. Vedúci muž tohtoročných tabuliek dosiahol čas 9,98 s. Druhý skončil Juhoafričan Akani Simbine (10,01), tretí 37-ročný obhajca titulu Justin Gatlin z USA (10,06).

Coleman potvrdil, že je hlavným kandidátom na zisk titulu, no Gatlin bol pred novinármi oveľa zhovorčivejší. "Pred dvoma týždňami som si privodil drobné zranenie. Toto bol môj prvý súťažný beh od toho momentu. Som rád, že som sa cítil zdravo a dominoval som," povedal podľa DPA Gatlin.

V prvý súťažný deň na seba upútal pozornosť kubánsky skokan do diaľky Juan Echevarría, ktorý hneď v prvom skoku doletel na 840 cm a úplne ovládol kvalifikáciu. V skoku o žrdi žien sa organizátorom vôbec nepodarilo odhadnúť kvalifikačný limit, 460 cm preskočilo 17 atlétok a všetky postúpili do finále.

V mimoriadne sledovanej disciplíne 400 m prek. sa prezentoval najrýchlejším časom 49,08 domáci Abderrahman Samba, ktorý väčšinu sezóny nebehal pre zranenie. Problémy nemali ani ďalší dvaja pretekári, ktorí v tejto sezóne zabehli pod 47 sekúnd - Rai Benjamin z USA a Nór Karsten Warholm. "Bol to z mojej strany solídny beh, užil som si to. Necítim žiaden tlak," povedal 23-ročný obhajca titulu Warholm.

V piatok mali katarské MS na programe jediné finále. Maratón žien skončil až v sobotu ráno slovenského času.