Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Gavi získal ocenenie Golden Boy: Ďakujem rodine aj spoluhráčom

Na snímke španielsky futbalista a hráč tímu FC Barcelona Gavi sa stal víťazom v kategórii hráč do 21 rokov počas 66. ročníka udeľovania cien futbalovej Zlatej lopty v Theater du Chatelet v Paríži v pondelok 17. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Osemnásťročný stredopoliar získal len pred pár dňami aj cenu pre najlepšieho mladého hráča magazínu France Football.

Barcelona 21. októbra (TASR) - Španielsky futbalista Gavi získal v piatok cenu Golden Boy (Zlatý chlapec) pre najlepšieho hráča do 21 rokov. Nadviazal tak na vlaňajšieho laureáta a spoluhráča z Barcelony Pedriho či hviezdneho Lionela Messiho, ktorého taliansky magazín Tuttosport ocenil v roku 2005.

"Ďakujem svojej rodine, Barcelone a mojim spoluhráčom, bez ktorých by som túto cenu nikdy nezískal," reagoval Gavi pre britské médiá na úspech, ktorý v minulosti dosiahli aj Kylian Mbappe (2017) či Erling Haaland (2020).

Osemnásťročný stredopoliar získal len pred pár dňami aj cenu pre najlepšieho mladého hráča magazínu France Football. V oboch prípadoch uspel v konkurencii hráčov ako Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Eduardo Camavinga (Real Madrid) či Jamal Musiala (Bayern Mníchov).

Španiel debutoval v "áčku" Barcelony v júli 2021. V predošlom ročníku si pripísal 47 štartov vo všetkých súťažiach a strelil dva góly. Pred rokom si odbil aj debut v najcennejšom drese, stal sa najmladším španielskym reprezentantom a neskôr aj najmladším strelcom gólu. Skóroval v júnovom dueli Ligy národov na pôde Česka (2:2).