Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Juraj Slafkovský sa pravdepodobne nezúčastní tohtoročných MS

Na snímke hokejista Slovenska Juraj Slafkovský Foto: TASR Jaroslav Novák

Generálny manažér Canadiens Hughes vylúčil, že keď bude Slafkovský zdravý, že by ho poslal na MS.

Montreal 4. marca (TASR) - Slovenský hokejista Juraj Slafkovský sa s veľkou pravdepodobnosťou nepredstaví na tohtoročných MS (12.–28. mája, Tampere/Riga). Generálny manažér Montrealu Kent Hughes podľa zámorských médií vylúčil, že by 18-ročného útočníka uvoľnil na šampionát v prípade, že by sa dovtedy stihol uzdraviť. V zostave Canadiens chýba od polovice januára pre zranenie kolena, ktoré si vyžiada trojmesačnú absenciu.

"Kent Hughes v podstate vylúčil, že keď bude (Slafkovský) zdravý, že by ho poslal na MS. Povedal, že budú mať negatívny postoj k riziku, ktoré súvisí s podobnými rozhodnutiami," uviedol Eric Engels z televízie Sportsnet.

Slafkovský nedohral januárový zápas proti New Yorku Rangers a následne absolvoval lekárske vyšetrenia. V 52. minúte odišiel z ľadu s bolestivou grimasou a ťažko dostupoval na ľavú nohu. Prvý muž minuloročného draftu odohral v prebiehajúcom ročníku 39 zápasov so ziskom 10 kanadských bodov za 4 góly a 6 asistencií. V štatistikách má aj 33 trestných minút a 13 mínusových bodov.

Slovensko reprezentoval na uplynulých dvoch MS a aj na ZOH v Pekingu, kde sa stal najproduktívnejším i najužitočnejším hráčom olympijského turnaja.