Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Generálny riaditeľ M. United debatoval s fanúšikmi v krčme

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Plánovaný protest fanúšikov sa zmenil na improvizované posedenie s výkonným riaditeľom v podniku. Reč bola o viacerých témach vrátane finančných problémov klubu až po zmeny pred nasledujúcou sezónou.

Manchester 19. júna (TASR) - Generálny riaditeľ futbalového klubu Manchester United Richard Arnold sa na neformálnom stretnutí v anglickej krčme stretol s nespokojnými fanúšikmi klubu. K situácii došlo po tom, čo malá skupina priaznivcov Manchestru United zamierila k Arnoldovmu domu. Ich cieľ bol vyjadriť obavy z vlastníctva klubu rodinou Glazerovcov a ďalších problémov.

Na sociálnych sieťach sa objavili viaceré videá zo stretnutie, na ktorých bolo vidno Arnolda ako hovoril o tom, že "United prepálili hotovosť a sú potrebné ďalšie investície do štadióna a tréningového ihriska."

Plánovaný protest fanúšikov sa napokon zmenil na improvizované posedenie s výkonným riaditeľom v podniku. Reč bola o viacerých témach vrátane finančných problémov klubu až po zmeny pred nasledujúcou sezónou. "Richard počul, že skupina fanúšikov sa zhromaždila v krčme blízko jeho domu. Išiel za nimi, všetkým im kúpil drinky a vypočul si ich názory. Následne im vysvetlil kroky klubu, aby dosiahol úspech na ihrisku, zlepšil infraštruktúru štadióna a posilnil vzťah s fanúšikmi," uviedol klub v oficiálnom stanovisku.

Fanúšikovia United sa začali vo väčšej miere zaujímať o chod klubu po tom, čo sa rodina Glazerovcov, ktorá má vlastnícky vplyv na klub, zapojila do plánov na spustenie Európskej Superligy a zároveň poklesla finančná kondícia klubu. Klub je síce rekordér v počte titulov v anglickej lige (20), avšak zatiaľ poslednú veľkú trofej získal v sezóne 2016/2017 - za triumf v Európskej lige. V ročníku 2021/2022 sa United umiestnili na 6. mieste v Premier League. Arnold na neformálnom stretnutí hovoril aj o novej vízii klubu po odchode "hráčov s vysokým platom a podpriemernými výsledkami". Na mysli mal Paula Pogbu, Nemanju Matiča, Jesseho Lingarda a Juana Matu.