Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Gerebenits odišiel na Cyprus, Kopas ostáva v Žiline

Na archívnej snímke uprostred Adam Kopas. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Teším sa na príležitosť, ktorá sa mi naskytla, zhodnotil prestup pre klubový web MŠK bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska vo všetkých vekových kategóriách Gerebenits .

Žilina 18. januára (TASR) - Slovenský futbalový klub MŠK Žilina rozviazal zmluvu s odchovancom Rolandom Gerebenitsom, ktorý si prvýkrát v kariére vyskúša pôsobenie mimo Slovenska. Do konca sezóny sa upísal druholigovému cyperskému tímu Enosis Neon Paralimni. Vedenie "šošonov" si pred odchodom na sústredenie do SAE poistilo služby Adama Kopasa do júna 2024.

Dvadsaťjedenročný útočník Gerebenits má v zmluve aj opciu na budúcu sezónu. V tej minulej pôsobil v rezerve MŠK, v žltozelených farbách si celkovo pripísal na konto 10 gólov a 6 asistencií v 43 zápasoch. V klube pôsobil od prípravky, do kabíny A-tímu nakukol už v šestnástich rokoch a vo vitríne má aj majstrovský titul ako člen širšieho kádra z roku 2017. Trápili ho viaceré zranenia, po hosťovaniach v Podbrezovej či Pohroní mu klub umožnil hľadať si nový angažmán.

"V prvom rade by som sa chcel poďakovať klubu MŠK Žilina za krásnych pätnásť rokov, ktoré som tu prežil. Vždy je ťažké odísť z materského klubu niekde inde. Rovnako ďakujem vedeniu za rýchle jednanie a rozviazanie zmluvy, aby som mohlo odísť čo najskôr. Som rád, že mi klub umožnil odchod a môžeme sa rozísť v dobrom. Prestup sa upiekol veľmi rýchlo. Sám som sa to dozvedel dva dni predtým, ako som už odletel na Cyprus. Hneď po príchode som absolvoval lekársku prehliadku a v utorok už absolvujem aj prvý tréning s mužstvom. Teším sa na príležitosť, ktorá sa mi naskytla," zhodnotil prestup pre klubový web MŠK bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska vo všetkých vekových kategóriách.

Aj Kopas je odchovanec žilinskej akadémie. Už štyri roky je stabilná súčasť žilinskej defenzívy. "V prvom rade by som chcel poďakovať za predĺženie zmluvy klubu, v ktorom som odmalička. Beriem to aj ako odmenu za doteraz odvedenú prácu, ale zároveň je to pre mňa ešte väčšia motivácia sa zlepšovať a splatiť klubu a ľuďom v ňom dôveru za novú zmluvu. Veľmi ma teší, že sa naďalej môžem zlepšovať a rozvíjať v najlepšom klube na Slovensku," povedal po podpise zmluvy stopér, ktorý odohral 51 súťažných zápasov za A-tím.