Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Gerrard poprel, že Aston Villa je len prestupná stanica do Liverpoolu

Tréner Steven Gerrard, archívna foto. Foto: TASR/AP

Štyridsaťjedenročný Gerrard pôsobil ako tréner Glasgowa Rangers od júna 2018.

Birmingham 18. novembra (TASR) - Anglický futbalový tréner Steven Gerrard poprel informácie o tom, že Aston Villa je preňho len prestupná stanica na ceste do Liverpoolu. V drese "The Reds" odohral takmer celú svoju kariéru.

"Je nefér popisovať to ako prestupnú stanicu, ja to nikdy nepoviem," povedal Gerrard počas prvej tlačovej konferencie ako tréner "Villans": "Beriem to ako príležitosť byť v Premier League a byť blízko k rodine." Gerrard je tréner birminghamského klubu od minulého týždňa, keď po piatich prehrách po sebe nahradil Deana Smitha. Prvý zápas ho čaká v sobotu (20. 11.) proti Brightonu, na Anfielde sa predstaví 11. decembra.

Pred angažmánom v Glasgowe, s ktorým získal po dekáde majstrovský titul, pôsobil legendárny futbalista práve u "červených", kde trénoval mládežnícke tímy. "Liverpool má v Jürgenovi Kloppovi trénera svetovej úrovne. Ak by teraz podpísal doživotný kontrakt, nečudoval by som sa a prial by som mu to," povedal nový tréner Villy.

Štyridsaťjedenročný Gerrard pôsobil ako tréner Glasgowa Rangers od júna 2018. Hráčsku kariéru spojil takmer výlučne s FC Liverpool, kde strávil sedemnásť sezón a odohral celkovo vyše 500 zápasov. S klubom z Anfieldu vyhral Ligu majstrov a Superpohár UEFA, na domácej scéne sa dvakrát tešil z triumfu v Pohári FA a trikrát zo zisku Ligového pohára. Na konte má aj 114 reprezentačných štartov a 21 gólov.