Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Getzlaf po sezóne ukončí kariéru: Bolo mi cťou hrať v profilige

Na snímke z 5. apríla 2022 kapitán Anaheimu Ducks Ryan Getzlaf sa usmieva počas tlačovej konferencie v Anheime. Foto: TASR/AP

Jeho kariéra v NHL sa skončí 29. apríla, Ducks v tento deň odohrajú svoj posledný zápas na ľade Dallasu Stars.

Anaheim 6. apríla (TASR) - Kanadský hokejista Ryan Getzlaf skončí po tejto sezóne s kariérou. Útočník Anaheimu to oznámil v utorok, TASR získala túto informáciu z portálu nhl.com.

Tridsaťšesťročný hráč strelil v 17 sezónach 282 gólov a získal 1013 bodov. Celú kariéru odohral v drese Anaheimu. V tejto sezóne nazbieral 31 bodov za 3 góly a 28 asistencií. "Bolo mi cťou hrať v NHL a stráviť celú profesionálnu kariéru v jednej organizácii. Nič z toho by nebolo možné bez mojej rodiny, ktorá mi dávala lásku a podporu na každom kroku," uviedol Getzlaf.
Na archívnej snímke z 25. januára 2015 Ryan Getzlaf (15) z Toewsovho tímu sa teší po strelení gólu s kapitánom tímu Jonathanom Toewsom (19) v prvej tretine exhibičného hokejového Zápasu hviezd NHL v Columbuse.
Foto: TASR/AP

Jeho kariéra v NHL sa skončí 29. apríla, Ducks v tento deň odohrajú svoj posledný zápas na ľade Dallasu Stars.
Na snímke z 5. apríla 2022 kapitán Anaheimu Ducks Ryan Getzlaf sa usmieva počas tlačovej konferencie v Anheime.
Foto: TASR/AP

Getzlaf drží klubové rekordy Anaheimu v počte odohraných zápasov (1 150), asistencií (731), góloch v predĺžení (11) a asistenciách pri power play (254). Je lídrom v počte gólov za sezónu (37), asistenciách (83) a bodov (120). V roku 2007 získal s klubom Stanleyho pohár.
Na archívnej snímke z 1. marca 2020 brankár Cory Schneider (vľavo) z New Jersey Devils a Ryan Getzlaf z Anaheimu Ducks počas zápasu zámorskej hokejovej NHL v Anaheime.
Foto: TASR/AP