Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Ghanský útočník Atsu žije, našli ho v troskách zničenej budovy

Na archívnej snímke z 12. januára 2019 ghanský futbalista Newcastlu Inited Christian Atsu. Foto: TASR - AP

Podľa miestnych médií ho so zraneniami previezli do nemocnice.

Ankara 7. februára (TASR) - Ghanského futbalistu Christiana Atsua, ktorý bol po zemetrasení v Turecku nezvestný, našli živého pod troskami zničenej budovy. Podľa miestnych médií ho so zraneniami previezli do nemocnice.

Bývalý hráč Chelsea Londýn či Newcastlu United pár hodín pred katastrofou skóroval za Hatayspor v zápase najvyššej tureckej súťaže proti Kasimpase. Novinár Yagiz Sabuncuoglu z denníka Vole v utorok ráno informoval, že 31-ročného krídelníka a 65-násobného ghanského reprezentanta sa podarilo po 26 hodinách vytiahnuť z trosiek. Hospitalizovali ho so zranenou pravou nohou a problémami s dýchaním.

"Dostali sme pozitívne správy. Christiana Atsua zachránili spod trosiek zničenej budovy a v súčasnosti podstupuje liečbu. Naďalej sa za neho modlime," uviedla na Twitteri Ghanská futbalová asociácia.

Už predtým dokázali záchranári nájsť jeho spoluhráčov Onura Erguna a Buraka Oksuza, Kerimovi Alicimu sa podarilo dostať spod trosiek vlastnými silami. Podľa slov Mustafu Özata, viceprezidenta a manažéra Hataysporu, však pod troskami budovy naďalej zostáva športový riaditeľ klubu Taner Savut. "Mesto Hatay bolo zemetrasením veľmi poznačené," uviedol Özat podľa Joy Sports.

Turecko a jeho pohraničie so Sýriou zasiahlo v noci na pondelok silné zemetrasenie s magnitúdou 7,8, ktoré si k utorkovému ránu vyžiadalo v oboch krajinách predbežne potvrdených vyše 5000 obetí na životoch. Tisíce ďalších ľudí utrpeli zranenia. Mesto Hatay bolo takmer v epicentre otrasov.