Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Giroud chýba v nominácii Francúzska na kvalifikačné zápasy MS 2022

Futbalista Arsenalu Olivier Giroud (vľavo) sa teší po strelení gólu so spoluhráčom Nachom Monrealom Foto: TASR/AP

Tridsaťpäťročný Giroud v lete prestúpil z FC Chelsea do AC Miláno. Chýba mu iba päť gólov, aby vyrovnal historický rekord Thierryho Henryho v počte presných zásahov v reprezentačnom drese.

Paríž 26. augusta (TASR) - Olivier Giroud nenastúpi za francúzsku futbalovú reprezentáciu počas nadchádzajúcich zápasov kvalifikácie MS 2022 v Katare. Za uplynulých desať rokov je to prvýkrát, čo sa tak stane bez toho, aby ho trápilo zranenie.

Tridsaťpäťročný Giroud v lete prestúpil z FC Chelsea do AC Miláno. Chýba mu iba päť gólov, aby vyrovnal historický rekord Thierryho Henryho v počte presných zásahov v reprezentačnom drese. "Máme miesto pre 23 hráčov a je tu konkurencia. Ja som rozhodol, na Olivierovi teraz je, aby naďalej hral a bojoval," vysvetlil podľa AFP tréner Francúzov Didier Deschamps, ktorý vynechal celkovo deväť hráčov z kádru z ME 2020.

Kylian Mbappe na zozname nechýba. Premiéru v reprezentácii galského kohúta môže zažiť krajný obranca AC Miláno Theo Hernandez, stredopoliar Monaca Aurelien Tchouameni, útočník AS Rím Jordan Veretout a ďalší ofenzívny hráč Moussa Diaby z Bayeru Leverkusen.

Francúzi vedú po troch dueloch kvalifikačnú D-skupinu so 7 bodmi. V stredu 1. septembra hostia v Štrasburgu Bosnu a Hercegovinu, 4. septembra nastúpia na Ukrajine a 7. septembra privítajú v Lyone Fínov.

Nominácia Francúzska na kvalifikačné zápasy MS 2022 v Katare:



Brankári: Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Mike Maignan (AC Miláno), Steve Mandanda (Olympique Marseille)
Obrancovia: Lucas Digne (FC Everton), Leo Dubois (Olympique Lyon), Theo Hernandez (AC Miláno), Presnel Kimpembe (Paríž St.Germain), Jules Kounde (FC Sevilla), Dayot Upamecano (Bayern Mníchov), Raphael Varane (Manchester United), Kurt Zouma (FC Chelsea)
Stredopoliari: N'Golo Kante (FC Chelsea), Paul Pogba (Manchester United), Aurelien Tchouameni (AS Monaco), Corentin Tolisso (Bayern Mníchov), Jordan Veretout (AS Ríma)
Útočníci: Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern Mníchov), Moussa Diaby (Bayer Leverkusen), Antoine Griezmann (FC Barcelona), Thomas Lemar (Atletico Madrid), Anthony Martial (Manchester United), Kylian Mbappe (Paríž St. Germain)