Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Giroud rozhodol šláger a vrátil AC post lídra: Nebavme sa o scudette

Futbalista v drese AC Miláno Olivier Giroud sa teší po strelení gólu v šlágri 28. kola talianskej Serie A medzi SSC Neapol a AC Miláno v Neapole v nedeľu 6. marca 2022. Foto: TASR/AP

Neapol sa proti pevnej defenzíve AC nedokázal presadiť, za 90 minút vyslali jeho hráči na bránku hostí len dva priame strelecké pokusy.

Miláno 7. marca (TASR) - Gól francúzskeho útočníka Oliviera Girouda rozhodol nedeľný šláger 28. kola talianskej ligy, v ktorom futbalisti AC Miláno zvíťazili na ihrisku konkurenta v boji o titul SSC Neapol 1:0. "Rossoneri" sa vrátili na čelo tabuľky o dva body pred obhajcu titulu Inter Miláno, ktorý však má zápas k dobru. Neapol je tretí o bod za Interom.

Pre 35-ročného Girouda to bol ôsmy gól v tejto sezóne Serie A, prvý na ihrisku súpera od letného prestupu z Chelsea Londýn. Jeho chvíľa nadišla v 49. minúte, pravý bek Davide Calabria vystrelil z hranice šestnástky a Giroud pohotovým tečom usmernil loptu do siete. AC natiahlo sériu bez prehry vo všetkých súťažiach na osem zápasov, v tomto roku prehralo iba doma so Speziou 1:2.

"Vždy sa snažím robiť moju prácu a byť v správnom okamihu na správnom mieste. Taká je úloha každého útočníka, keď sa pohybuje v šestnástke. Lopta mierila na mňa, nastavil som jej nohu a potom som ju zbadal až v sieti. Nebavme sa v tejto chvíli o scudette, aj keď sme v dobrej pozícii. V každom prípade dúfam, že tento rok niečo vyhráme. Máme ambiciózny tím a budeme bojovať až do konca," vyhlásil Giroud pre DAZN. V prvom polčase to pritom vyzeralo, že francúzsky útočník zápas nedohrá. Po faule Kalidoua Koulibalyho zostal dve minúty ležať na trávniku, pričom mu tímoví lekári museli ošetriť krvácajúcu ranu nad členkom. "Rozbehal som to, zranenie ma nelimitovalo. Veď som s ním nakoniec strelil gól, takže mi asi pomohlo," smial sa Giroud.

Neapol sa proti pevnej defenzíve AC nedokázal presadiť, za 90 minút vyslali jeho hráči na bránku hostí len dva priame strelecké pokusy. "Mali sme obrovskú príležitosť, ktorú sme premrhali. Nebudeme však plakať nad rozliatym mliekom, do konca sezóny zostáva ešte veľa zápasov. Nič nie je stratené. Musíme sa však poučiť z chýb, ktoré sme spravili. Ak by sme zopakovali takýto výkon, môžeme na titul zabudnúť," nešetril kritikou kapitán Neapola Lorenzo Insigne. Do 82. minúty pobudol na trávniku stredopoliar SSC Stanislav Lobotka.