Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Goggiová utrpela fraktúru holennej kosti, ZOH chce však stihnúť

Na snímke talianska lyžiarka Sofia Goggiová. Foto: TASR/AP

Víťazka sobotného zjazdu v Cortine spadla v polovici trate, keď sa jej rozišli lyže.

Cortina d'Ampezzo 23. januára (TASR) - Talianska lyžiarka Sofia Goggiová si pri páde v nedeľnom super-G Svetového pohára v Cortine d'Ampezzo poškodila predný krížny väz v ľavom kolene a utrpela fraktúru v holennej kosti. Napriek tomu chce stihnúť ZOH v Pekingu, kde plánuje obhajovať titul v zjazde.

Po páde sa držala za koleno, ale napokon zišla do cieľa na svojich lyžiach. Následné vyšetrenie v nemocnici v Miláne odhalilo menšie poškodenie krížneho väzu, drobnú fraktúru v holennej kosti a poranenie šľachy. Goggiová okamžite začne s rehabilitáciou a dúfa, že stihne štart na ZOH. Zjazd je v Pekingu na programe 15. februára.

"Je to stopka, po ktorej som rozhodne netúžila v takej dôležitej fáze sezóny. Hneď v nasledujúcich hodinách začnem s fyzioterapiou, aby som sa stihla zotaviť do olympijského zjazdu, mojej obľúbenej disciplíny, v ktorej obhajujem zlato," povedala Goggiová podľa agentúry AFP.

Na domácej zjazdovke ju zastúpila krajanka Elena Curtoniová, ktorá si pripísala prvý triumf v super-G v prestížnom seriáli a celkovo druhý v kariére.