Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Testy potvrdili americkému golfistovi McCarthymu koronavírus

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročný Američan priznal, že symptómy sa u neho výraznejšie prejavili po prvom kole tunaja PGA Travelers Championship.

New York 26. júna (TASR) - Americký golfista Denny McCarthy mal počas turnaja PGA Travelers Championship pozitívny test na koronavírus. Stal sa v poradí tretím infikovaným hráčom od 11. júna, keď obnovili prestížnu sériu PGA Tour.

McCarthy po potvrdení pozitívneho testu už nenastúpil na 2. kolo. Po štvrtkovom 1. kole mu patrila 53. priečka, keď úvodných 18 jamiek zahral na 67 úderov, teda tri pod par. Dvadsaťsedemročný Američan priznal, že symptómy sa u neho výraznejšie prejavili po prvom kole. "Cítil som sa ubolený a unavený. V strede noci som sa zobudil a celé telo ma bolelo. Uvedomil som si, že niečo nie je v poriadku," citovala McCarthyho agentúra AFP.

Prvý golfista s ochorením COVID-19 bol Nick Watney, ktorý pre nákazu odstúpil minulý týždeň z podujatia RBC Heritage v Južnej Karolíne. Cameron Champ mal pozitívny výsledok po utorkovom povinnom testovaní a následne odstúpil z Travelers Championship. COVID-19 diagnostikovali aj u nosičov Graemea McDowella a Brooksa Koepku.