Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Golfisti privítali povolenie súťaží

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Slovenská golfová asociácia upravila svoj súťažný kalendár na rok 2020. Zmeny v ňom súvisia s výpadkom jarnej časti sezóny z dôvodu pandémie koronavírusu.

Bratislava 3. júna (TASR) – Slovenská golfová asociácia (SKGA) privítala rozhodnutie o povolení konania športových súťažných podujatí od stredy 3. júna. Vďaka tomu sa budú môcť uskutočniť v riadnom termíne majstrovstvá Slovenska v hre na rany, naplánované v druhej polovici júna v Sedíne.

"Vnímame tento krok určite veľmi pozitívne. Konečne, zdravý rozum zvíťazil. V princípe aj kluby sa tešia, že môžu naplno spustiť svoju turnajovú sezónu. Aj hráči sú nabudení, takže pre nás je to veľmi dobrá správa," reagoval pe TASR viceprezident SKGA Rastislav Antala.

SKGA upravila svoj súťažný kalendár na rok 2020. Zmeny v ňom súvisia s výpadkom jarnej časti sezóny z dôvodu pandémie koronavírusu.

"Môžeme odohrať majstrovstvá Slovenska na rany v Sedíne, ktoré sme mali naplánované na 16.-19. júna. Nevedeli sme, či turnaj nebudeme musieť presúvať, takže nám odľahlo. Ním sa otvorí nová sezóna. Na majstrovstvách si zmerajú sily naši najlepší hráči," povedal Antala. SKGA Tour sa začne 27. júna v Lomnici, v poradí druhý diel sa bude konať 4.-6. júla v Skalici.

Potom už postupne turnajový rozpis naberie svoje štandardné kontúry: "Bude to náročné, nabité. Popresúvali sme veľa podujatí, celý júl, august, september sa bude hrať. Zvyčajne býval júl a august v kalendári voľný kvôli prázdninám, teraz sme to nahustili, ako sa len dalo."

Na ihriskách naďalej budú platiť ochranné opatrenia, zdôraznil Antala. "Budeme ďalej nabádať hráčov, aby dodržiavali základné hygienické pravidlá, teda dvojmetrové rozstupy, aby mimo hry nosili rúška. Už môžu vyťahovať vlajky z jamiek, ale iba v rukaviciach, takisto v nich môžu hrabať po sebe bunker. Začína sa to postupne dostávať kvázi do normálu. Samozrejme, otázka je, či sa to celé ešte niekedy vráti tak, ako to bolo predtým."